Costes

Szerző: trademagazin Dátum: 2008. 09. 05. 08:00

A jó focicsapat összeállítása így kezdődik: végy egy jó kapust. A bajnokságra törő étterem alapja: végy egy jó konyhafőnököt. Nos, a Costes menedzsmentje nem tréfált: Miguel Rocha személyében olyan séfet állított a kulcspozícióba, aki eddigi pályafutása során kizárólag Michelin-csillagos éttermekben pallérozódott, nem kisebb mesterek keze alatt, mint Herbert Berger, vagy a legendává magasztosult Ferran Adriá. Dolgozott Angliában, Franciaországban és Spanyolországban, és az ott szerzett nem kevés tapasztalata most egy új, babérokra törő budapesti étterem, a Costes étlapján összegződik. Igazi modern, kozmopolita választék, amelybe néhány hét alatt már sikerrel elegyítette a magyar ízlésvilág elemeit. Az európai élvonalra jellemző nagyvonalúsággal kialakított étterem nem kevesebb, mint 180-féle magyar és 120-féle külföldi bort kínál a különleges ételekhez, és a nem titkolt cél: néhány éven belül Michelin-csillagot rajzolni a bejárat fölé. Mindehhez tökéletes keretet biztosít az elegáns, 21. századi vendégtér is – a Costes bármelyik világvárosban versenyképes lenne.
Konyhafőnök: Miguel Rocha Vieira
Budapest IX., Ráday utca 4.

Kapcsolódó cikkeink