Coop-segítség a speciális gyermekotthonoknak

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 04. 29. 12:28

Közel 6400, különleges ellátást igénylő gyermek ékeztetését támogatja idén a Coop Segély alapítvány országszerte. Az első adományátadás helyszínén, a Kmety György utcai Gyermekotthonban április 29-én tartott sajtótájékoztatón Murányi László, a CO-OP Hungary Zrt. vezérigazgatója elmondta:

– A Coop minden településen jelen van, beágyazódik a közösségbe, és igyekszik szerepet vállalni a lokális problémák megoldásában. Emellett országos társadalmi szerepvállalásra is törekszünk. Támogatjuk a magyar olimpiai csapatot, és a hazai élelmiszeripar érdekében is síkra szállunk. A tavalyi katasztrófák után döntött úgy a vezetőség, hogy létrehozza a Coop Segély Alapítványt, amely folyamatosan és szervezetten igyekszik segíteni a rászorultaknak.

Az alapítvány kuratóriuma a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal egyeztetve döntött úgy, hogy idén – a természeti katasztrófa által sújtott területek lakosainak folyamatos segítése mellett – 20 millió forint értékű adománnyal minden különleges szükségletű gyermeket ((0-3 éves korú, vagy kortól függetlenül tartós beteg, illetve fogyatékkal élő) támogat.

Vadász Gusztáv, a Coop Segély Alapítvány titkára megígérte, hogy a segítség országszerte minden intézménybe megérkezik június végéig. A lánc saját márkás termékeiből összeállított csomagokba hosszú szavatossági idejű alapélelmiszerek (liszt, cukor, tej, olaj, tészta, rizs stb.) kerülnek.

A rendezvényen jelen volt:Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára:

– Kormányzásunk megkezdésekor nyilvánvalóvá vált számunkra, hogy a szociális és gyermekvédelmi terület alulfinanszírozott. Nincs az a pénz, amelyet ne tudnánk erre elkölteni – de lehetőségeink végesek. Ezért örülünk minden ide érkező segítségnek, és buzdítunk is erre minden hazai vállalatot. Sőt, többet is tettünk, hiszen tavaly eltöröltük az adományok ÁFÁ-ját. A Coop segítsége tulajdonképpen dupla öröm, hiszen az intézmények az így felszabaduló pénzeket más, fontos költségre, tárgyi kiadásokra fordíthatják.

Kapcsolódó cikkeink