CITROËN BERLINGO furgon: 2 raklap, akár 3 személy, több mint 4m3

Szerző: trademagazin Dátum: 2012. 12. 01. 01:07

Kívül-belül megújult a CITROËN BERLINGO furgon, amely 1996 óta töretlen népszerűségnek örvend. A masszív, praktikus, de személyautókhoz méltó komfortot kínáló modell legnagyobb újdonsága a bővülő motorkínálat: a piac elismerten egyik legjobb Stop&Start rendszerét használó e-HDi mellett megjelent a 115 lóerős új HDi-változat is.

A CITROËN BERLINGO FURGON nemcsak vonzó stílusával hívja fel magára a figyelmet. Felépítése egyszerre erőteljes, praktikus és kifejezetten otthonos. Akár 4,1 m3-es rakteret kínál, 890 kg hasznos terhet képes szállítani, a rakodást pedig olyan intelligens megoldások segítik, mint a két hatalmas oldalsó tolóajtó vagy a 60/40 arányú, aszimmetrikus, 180 fokban nyíló hátsó ajtók. A raktérben egymás mellett két euro-raklap teljes rakománya is elfér.
A professzionális elvárásoknak kíván megfelelni a CITROËN BERLINGO furgon azzal is, hogy opcióként komplett faburkolatú raktérrel is rendelhető, illetve többféle vonóhorgot is fel lehet szerelni rá. Az Extenso utasfülkében 3 személy utazhat kényelmesen, de mindkét utasülés támlája ledönthető, ha arra van szükség.

A vezetés biztonságát növelik a CITROËN BERLINGO furgon olyan felszerelései, mint a statikus kanyarvilágítással szerelt ködfényszórók, valamint a HDi- és e-HDi-változatokon elérhető tempomat. Kedvezőtlenebb útviszonyok esetén a Grip Control kipörgésgátló vagy az emelkedőn történő elindulást segítő rendszer áll a vezető rendelkezésére.

2012 újdonsága, hogy a BERLINGO motorkínálatába is bekerült az 1,6 literes, 115 lóerős HDi-változat. A 84 kW teljesítmény és a 270 Nm nyomaték figyelemreméltó erővel ruházza fel a BERLINGO furgont, teljes terhelés esetén is. A HDi115 motor CO2-kibocsátása 139 g/km, átlagfogyasztása pedig 5,3 l/100 km – ezzel kategóriája egyik leggazdaságosabb és legkörnyezetkímélőbb erőforrása.
A CITROËN BERLINGO FURGON – a Nemo, a Jumpy és a Jumper mellett – oszlopos tagja a márka népszerű haszongépjármű-kínálatának. 2011-ben 86 000 példány kelt el belőle világszerte, 2,6 százalékkal több, mint egy évvel azelőtt.
www.citroen.hu

Kapcsolódó cikkeink