Chilis babos és parizeres fagyit is kínál egy tatabányai cukrászda
Néhány hete az interneten felkapottá váltak a tatabányai Roberto Cukrászda meghökkentő fagylaltkülönlegességei. A parizer-, chilisbab-, vagy éppen fasírtfagyi nemcsak különleges, hanem népszerű is: a cukrászda napi több száz gombócot ad el ezekből az ízekből. De hogyan készülnek ezek a fagyik, és mit szólnak hozzájuk a vendégek? Ezt derítette ki a Telex, amikor ellátogatott a Roberto Cukrászdába, és végigkóstolták a kínálatot.
A város szélén fekvő, igényesen berendezett cukrászdában első pillantásra minden normálisnak tűnik: hosszú pultok tele hagyományos fagyikkal, tortákkal, sós aprósüteményekkel és marcipánfigurákkal. Az igazi meglepetés akkor érkezik, amikor közelebb lépünk az egyik fagyispulthoz. Itt találkozhatunk az olyan különleges ízekkel, mint a lecsó, tócsni, kapros–juhtúró, baconös tojásrántotta, nokedli, carbonara, kovászos uborka, sör és citromos sör, krumplipüré, és parizer.
A sós fagylaltok ugyanúgy kerülnek a pultba, mint a hagyományos ízek: a parizer fagyin vastag szelet párizsik, a krumplipüré fagyin pedig nagy darab fasírt díszeleg. A pult tetején egy méretes kupa hirdeti: „A legőrültebb fagyikészítőnek”.
A vendégek véleménye megoszlik az extrém ízekről. Egy férfi, aki zöldségesként dolgozik, nem próbálta ki a kovászos uborka fagyit, mondván, pontosan tudja, milyen az igazi kovászos uborka íze. Egy másik vendég kipróbálta a lecsófagyit, de fájdalmában csak nevetni tudott, és hevesen rázta a fejét. Egy harmadik férfi túl sósnak találta a fagyit, míg mások a klasszikus ízek mellett maradnak, mint a raffaellós fagyi.
Hogyan Készülnek?
A Roberto Cukrászda egy családi vállalkozás, amelyet Reinhardt Róbert és felesége, Ena vezetnek. Ena készíti el az alapételeket, amelyeket Róbert alakít fagylalttá. Reinhardt elmagyarázta, hogy minden fagyinak van egy édes alapja, amelyhez az adott cukorszázalékot az alapétel íze szerint állítják be. „Van olyan étel, ami eleve édes, abba kevesebb cukor kerül. Van, hogy a sóval kell kombinálni, de ott is előfordul olyan, hogy sósabb az alapétel, és több cukor kell bele, hogy a végén jó legyen az állaga” – mondja Reinhardt.
A fagylaltok alapból minimum 23 százalék cukrot tartalmaznak az állaguk miatt, de a sós ízeknél ez az arány változhat.
Kapcsolódó cikkeink
Az MDOSZ a népszerű nyári csemegékre fókuszál
A nyár legkedveltebb hűsítői között találjuk a fagylaltot, a jégkrémet…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >Nagy meglepetéssel indította a nyarat a PENNY
Június 12-én nem csak a grillszezon startolt el a diszkont…
Tovább olvasom >További cikkeink
5 millió kiló adomány: ebből adott a legtöbbet az Élelmiszerbank
Öt évvel ezelőtt sikerült utoljára annyi lejáratközeli és csomagolási hibás…
Tovább olvasom >Új benzinkutat és shopot nyitott az Auchan
Csepelen új benzinkúttal bővült az Auchan hálózata. Ez az első…
Tovább olvasom >Kutatás: 200 ezer alatt költenénk rá, mégis számít a márka – magyarok és a mobilvásárlás
A magyarok többsége akkor vesz új telefont, ha az előző…
Tovább olvasom >