Magazin: Nekünk is tanul a gyerek
Csak elsőre tűnik közhelyesnek a gyermekek számára indított főzőtanfolyam; a téma sok szempontból lehet érdekes egy ország gasztronómiai fejlődése szempontjából. Nemrégiben a német szakácsszövetség indított ilyen képzést azzal a céllal, hogy már általános iskolás korukban a tudatos táplálkozás irányába ösztökéljék a gyerekeket. A szakemberek megismertetik tanulóikat az élelmiszerekkel, a fogások alapanyagaival és elkészítésük módjával is – mindezt természetesen úgy, hogy a foglalkozások örömteli játéknak, és ne unalmas tanórának tűnjenek.Nem a „főzőkanál-használat” a fő téma: a gyerekek kirándulásokat tesznek, például egy spárgatermesztő gazda birtokára, és ott elkészítenek egy igazi ínyencmenüt. A témák között szerepelnek még a fűszernövények, a zöldségek (ennek keretében egy bioudvarba látogatnak el) és a gombák – ez utóbbi pedig egy erdei túrát foglal magába.
A szülők által is gyorsan megkedvelt akcióról, annak tapasztalatairól a programban dolgozó szakácsok kollégáikat és az iskolákat is készséggel tájékoztatják. A projektet nemcsak az MNGSZ figyelmébe ajánljuk jó szívvel!. //
Kapcsolódó cikkeink
Az élelmiszerárak gyorsuló ütemben emelkedtek Németországban
Lassult a németországi infláció júniusban a szövetségi statisztikai hivatal, a…
Tovább olvasom >Két év után először nőtt az e-kereskedelem Németországban
Az iparági szövetség szerint a német online kiskereskedelemben két év…
Tovább olvasom >Európa legnagyobb autonóm szupermarketét nyitotta meg a Rewe
Hamburgban nyitotta meg a Rewe Európa legnagyobb autonóm szupermarketét, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntartható vendéglátás Magyarországon: a 2024-es év úttörői
Magyarországon a fenntarthatóság napjaink egyik legfontosabb kihívása, különösen az éttermi…
Tovább olvasom >Trendekbe fagylalva
Ami hosszú időn keresztül csak egy jeges nyalánkság volt, abból a…
Tovább olvasom >