Central Park Café

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 04. 27. 08:00

Ugyancsak nehéz fába vágta a fejszéjét, aki a 3 éve felújított soproni Deák téren akart vendéglátóhelyet nyitni: tulajdoni viták, engedélyezési bonyodalmak nehezítik meg a vállalkozók életét.Így volt ez a Central Park Café esetében is: hároméves várakozás és többszöri sikertelen kísérlet után tél végére nyílhatott meg a város legújabb kávézója. A 90 férőhelyes üzlet üzemeltetője nem hagyta magát befolyásolni semmiféle divattól és külső elvárástól (hacsak a saját tervezésű, bőrből-fából minimál stílusban készült berendezést nem tekintjük trendinek).

Central Park Café, Sopron

Central Park Café, Sopron

Minimál stílusú a választék: kávéfélét az eszpresszóval együtt féltucatnyit kínál, cukrászárut nem tart, az ételkínálat melegszendvicsekből és baguette-ekből áll. Kapható viszont hatféle sör (ebből egy csapolt), nyolcféle bor és sok koktél. Az enteriőr kellemes, elemeit egy építész úgy jellemezné: minden az, aminek látszik!
A tulajdonos nem jelölt ki konkrét célcsoportot, úgy véli, a hely fekvése és a hangulata, no meg a játszott zene kortól, érdeklődéstől függetlenül bárkinek megfelelhet.

Mindemellett a szervezett programok, kivált a hétvégiek, azt sugallják, mégis nagyban számít a fiatalokra, a város számos egyetemistájára. Jó érzékkel, mondhatjuk, erre utal az is, hogy az „élet” itt délután 2-3 óra körül indul be. A péntek és a szombat este (hajnalig) a DJ-é, bár „táncparkett” hiányában a buli inkább a zenéről szól. A Central Park nyáron 80 személyes terasszal bővül, a választék pedig – nem helyben észített – fagylalttal.

Central Park Café, Sopron, Deák tér

Kapcsolódó cikkeink