Box Print: Vírusellenes és antibakteriális védőlakkal a maximális védelemért

Szerző: Gyarmati Orsolya Dátum: 2021. 09. 14. 19:00

Magyarországon elsőként alkalmaz vírusellenes és antibakteriális védőlakkot a Box Print-FSD Packaging Kft. A lakk a csomagolóanyagok felületére kerülő vírusok és baktériumok akár 99,99%-át elpusztítja, így biztonságosabbá válnak a körülöttünk lévő hétköznapi, karton alapanyagból gyártott termékek csomagolásai.

Biztonságos csomagolás, elégedett vevő

Noha a termék nem világújdonság, hazánkban egyedül a Box Printnek van jogosultsága a védőlakk alkalmazására. A technológia lényege, hogy a lakkfilmben olyan nanoszintű ezüstrészecskék vannak, amelyek pozitív töltésű ezüstionokat (Ag+) szabadítanak fel, jelentősen csökkentve a vírusok és baktériumok számát a lakkozott felületen.

A Box Print a német megoldás gyártójával kötött kizárólagos szerződésének egyik jellemzője, hogy hazánkban egyedül a magyar cég Box Print certifikálhatja és jelölheti egyedi logóval a lakkal kezelt termékeket.

– Mivel cégünk kizárólag papírterméket gyárt, kartonon, hullámkartonon alkalmazzuk a lakkot, de a termék más felületeken is működik. A technológiát dunaharaszti üzemünkben használjuk, ám hamarosan körösladányi telephelyünkön is létrehozunk egy olyan gyógyszeripari és egészségügyi csomagolóanyagok gyártására alkalmas környezetet, amelyben még szigorúbb szabályozások érvényesek, mivel a csomagolásokat elsősorban egészségipari területre szánjuk, amelyek a higiéniai szabványok miatt lesznek érdekesek a piac számára – mondja Fazekas Attila, a Box Print Kft. tulajdonos- ügyvezetője. A technológiával kapcsolatban már most is érkeztek pozitív visszajelzések. A cég azt szeretné, ha a védőlakkal bevont termékcsomagolások az üzletekben megkülönböztetett helyet kapnának annak érdekében, hogy a végfelhasználók tudják, hogy ha az így becsomagolt termékeket választják, nagyobb biztonságban vannak.

Ami a lakk tartósságát illeti, a tesztek azt jelzik, hogy a védőfelület korlátlan ideig ellátja funkcióját. A Box Print közvetlen számos márkatermék-csomagolást gyárt, azaz a termék e lakkal kezelt másodlagos csomagolását, ellentétben a gyűjtőcsomagolásokkal, amelyeket a raktárakban kidobnak. A védőlakk maximális védelmet nyújt, miközben a vásárlók leveszik a polcról a termékeket, visszateszik azokat, ki- és bepakolják, majd hazaviszik.

– A védőréteget lakkozással és fóliával is tudjuk biztosítani többféle felületnemesítésre alkalmas technológiával. Sajnos úgy tűnik, a koronavírus most már mindig velünk lesz, ezért óvatosnak kell lennünk. A fertőzés nem csak kézfogással, hanem a termékek egymás utáni megfogásával is terjedhet. A dobozokat nem törölgetjük le, a vírusellenes és antibakteriális védőlakkal viszont védelmet tudunk nyújtani – teszi hozzá Fazekas Attila. A Box Print célja, hogy minél több termék csomagolóanyagának felületét vonja be a védőlakkal, annak érdekében, hogy minél aktívabban részt vegyen a vírus elleni védekezésben. Ez év végén indul az ilyen jellegű csomagolóanyagok ások nagyobb tételben történő gyártása. A cég egy több százmilliós beruházást indított el, amely során olyan üzemrészt alakít ki, amely megfelelnek a BRC GS standardnak. A körösladányi beruházás során egy 2000 m2-es üzemet alakítanak át egészségipari termékek gyártására, amelyet a BRC GS standard szerint fognak minősíteni.

– Mind a környezet, mind pedig a gyártási folyamatok olyanok úgy lesznek kialakítva, hogy megfelelnek a legmagasabb szintű higiéniai szabályozásoknak, ezzel a csomagolóanyag gyártás részéről is a kiemelkedő szinten támogatva a koronavírus ellen. 2022. január 1-től indulunk a gyártási technológiával és az annak megfelelő termelési folyamattal, amely egyedülálló higiéniai környezetet biztosít a vírus- és baktériummentes, tökéletesen biztonságos csomagolóanyagok gyártásának, méghozzá Magyarországon egyedülálló módon – egészíti ki mondandóját a Box Print Kft. tulajdonos-ügyvezetője. (x)

www.boxprint.hu

Kapcsolódó cikkeink