Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a bicskei és perbáli Regnum Húsüzemeit és az üllői SPAR enjoy. convenience üzemét a SPAR Magyarország. A vállalat 2025-ben mintegy 1,9 milliárd forintot szán erre a célra.
![]()
„A SPAR Magyarország a hazai kereskedelmi láncok közül egyedüliként saját tulajdonú húsüzemeket működtet. A 2004-ben létrehozott bicskei Regnum húsüzem 2020-ban egy perbáli üzemegységgel bővült, 2018-tól pedig egy kényelmi termékeket gyártó üzemet hoztunk létre Üllőn. E három stratégiai üzemünk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a jelentős részben hazai beszállítóktól érkező alapanyagokból magas minőségű, saját gyártású termékekkel lássuk el az üzlethálózatot. Az üzemek fejlesztésére mindeddig mintegy 20 milliárd forintot fordítottunk, ebből 2024-ben 1,9 milliárd forintot biztosítottunk különféle technológiai berendezésekre és beruházásokra. 2025-ben pedig további 1,9 milliárd forintot szánunk a fejlesztési céljaink megvalósítására Bicskén, Perbálon és Üllőn. Az idei fejlesztéseink fókuszában energiatakarékos berendezések és új, a gyártási kapacitást növelő gépek beszerzései állnak”
– ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
A vállalat értékesítési tapasztalatai szerint egyre kedveltebbek a vásárlók körében a hámozott virslik. Ezért a bicskei Regnum húsüzembe 2025-ben új hámozógépet vásárol a vállalat, és a hámozó helyiség bővítése is megvalósul. Ezzel az eddigi 100 tonna hámozott virsli havi gyártási kapacitás 240 tonnára emelkedik.
A perbáli húsüzemben az idei év első felében új melegvizes kazánt állít üzembe a SPAR, mely a technológiai és a takarító melegvíz előállítására is alkalmas. A gyártósor újdonságát pedig egy új szeletelő-csomagoló sor jelenti 2025-ben. A gép füstölt főtt karajt és sonkát, valamint szalámit szeletel, a napi kapacitása pedig eléri a 3 tonnát az összes termék esetében.
Az üllői SPAR enjoy. convenience üzemben a segédanyag-raktár több mint 250 m2-es bővülése valósult meg az elmúlt év végére. Az épület emeletén pedig új irodát, tárgyalót, és szociális helyiséget alakítottak ki. Az egyre nagyobb vásárlói keresletnek köszönhetően 2025-ben az üzemben a salátagyártás területén várható a termelés bővítése: ezzel a 7-800 tonnás éves gyártási kapacitás a duplájára is emelkedhet. A kényelmi termékek folyamatos fejlesztése, és a gyártási kapacitás növekedése mellett a munkafolyamatok elengedhetetlen része a kézi munkaerő. A SPAR jelentős eredményt ért el azzal, hogy minimális fluktuáció mellett sikeres és zökkenőmentes gyártási napokat tudott zárni az üzem. A vállalat tervei között szerepel, hogy az eddigi 65 fős létszámot növelje a közeljövőben.
Kapcsolódó cikkeink
Nagy Márton: hosszú távon vissza kell állni a beruházás alapú gazdasági növekedésre
Hosszú távon vissza kell állni a beruházás alapú gazdasági növekedésre,…
Tovább olvasom >Grillszezonra hangolva: a SPAR erősít a frisshús- és kényelmitermék-kínálatban
A jó idővel együtt elindul a grillszezon, a SPAR pedig…
Tovább olvasom >A SPAR újabb lépést tett a digitalizáció felé
A SPAR folytatja digitális innovációit Magyarországon. Az elektronikus polccímkék használata…
Tovább olvasom >További cikkeink
Májusban csökkent a GKI konjunktúra indexe
A GKI Gazdaságkutató Zrt. – az EU támogatásával végzett –…
Tovább olvasom >Az árréstop zökkenőmentes kivezetését segítő javaslatokat tesz az OKSZ
Az Országos Kereskedelmi Szövetség nemzetközi élelmiszer-kiskereskedelmi vállalkozásai a további bizonytalanság…
Tovább olvasom >Harmadára csökkent bizonyos termékek ára az árrésstopnak köszönhetően
A Bankmonitor szakértői azt vizsgálták meg helyszíni árvizsgálat keretében, hogy…
Tovább olvasom >