Bővülő élelmiszer-termelési kapacitás: mintegy 1,9 milliárd forintot fordít üzemei fejlesztésére 2025-ben a SPAR Magyarország
A gyártási kapacitását jelentős mértékben megnövelő berendezésekkel bővíti idén a bicskei és perbáli Regnum Húsüzemeit és az üllői SPAR enjoy. convenience üzemét a SPAR Magyarország. A vállalat 2025-ben mintegy 1,9 milliárd forintot szán erre a célra.
![]()
„A SPAR Magyarország a hazai kereskedelmi láncok közül egyedüliként saját tulajdonú húsüzemeket működtet. A 2004-ben létrehozott bicskei Regnum húsüzem 2020-ban egy perbáli üzemegységgel bővült, 2018-tól pedig egy kényelmi termékeket gyártó üzemet hoztunk létre Üllőn. E három stratégiai üzemünk nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a jelentős részben hazai beszállítóktól érkező alapanyagokból magas minőségű, saját gyártású termékekkel lássuk el az üzlethálózatot. Az üzemek fejlesztésére mindeddig mintegy 20 milliárd forintot fordítottunk, ebből 2024-ben 1,9 milliárd forintot biztosítottunk különféle technológiai berendezésekre és beruházásokra. 2025-ben pedig további 1,9 milliárd forintot szánunk a fejlesztési céljaink megvalósítására Bicskén, Perbálon és Üllőn. Az idei fejlesztéseink fókuszában energiatakarékos berendezések és új, a gyártási kapacitást növelő gépek beszerzései állnak”
– ismertette Maczelka Márk, a SPAR Magyarország kommunikációs vezetője.
A vállalat értékesítési tapasztalatai szerint egyre kedveltebbek a vásárlók körében a hámozott virslik. Ezért a bicskei Regnum húsüzembe 2025-ben új hámozógépet vásárol a vállalat, és a hámozó helyiség bővítése is megvalósul. Ezzel az eddigi 100 tonna hámozott virsli havi gyártási kapacitás 240 tonnára emelkedik.
A perbáli húsüzemben az idei év első felében új melegvizes kazánt állít üzembe a SPAR, mely a technológiai és a takarító melegvíz előállítására is alkalmas. A gyártósor újdonságát pedig egy új szeletelő-csomagoló sor jelenti 2025-ben. A gép füstölt főtt karajt és sonkát, valamint szalámit szeletel, a napi kapacitása pedig eléri a 3 tonnát az összes termék esetében.
Az üllői SPAR enjoy. convenience üzemben a segédanyag-raktár több mint 250 m2-es bővülése valósult meg az elmúlt év végére. Az épület emeletén pedig új irodát, tárgyalót, és szociális helyiséget alakítottak ki. Az egyre nagyobb vásárlói keresletnek köszönhetően 2025-ben az üzemben a salátagyártás területén várható a termelés bővítése: ezzel a 7-800 tonnás éves gyártási kapacitás a duplájára is emelkedhet. A kényelmi termékek folyamatos fejlesztése, és a gyártási kapacitás növekedése mellett a munkafolyamatok elengedhetetlen része a kézi munkaerő. A SPAR jelentős eredményt ért el azzal, hogy minimális fluktuáció mellett sikeres és zökkenőmentes gyártási napokat tudott zárni az üzem. A vállalat tervei között szerepel, hogy az eddigi 65 fős létszámot növelje a közeljövőben.
Kapcsolódó cikkeink
A jövő már elkezdődött – Gondolatok az Innovációk napjáról
Hogyan formálják az innovációk a kereskedelem és az élelmiszeripar jövőjét?…
Tovább olvasom >Repül a sült galamb
Mindennapjainkat teszik egyszerűbbé a kényelmi termékek: konyhakészek, mélyfagyasztottak, szárítottak, előfeldolgozottak,…
Tovább olvasom >Meddig várhatnak még ki a nagyvállalatok a beruházásokkal?
Fél éve stagnál a nagyvállalatok beruházási hajlandósága – derült ki…
Tovább olvasom >További cikkeink
A lakosság harmada keresi még, hogyan tudna egészségesebben étkezni, és csak minden negyedik magyar táplálkozik tudatosan
Az étkezés nemcsak testünk megfelelő működésének alapja, hanem kritikus szerepe…
Tovább olvasom >Lezajlott az első Fenntartható Csomagolás Fórum
2025. június 4-én a Pasaréti Közösségi Házban került megrendezésre az…
Tovább olvasom >III. Employer Branding Konferencia: A jövő már jelen?
2025. június 3-án a Pasaréti Közösségi Ház adott otthont a…
Tovább olvasom >