Bővíti csicseriborsó-alapú tésztacsaládját a Barilla az Egyesült Államokban
A Barilla legújabb egy összetevőből álló, növényi alapú tésztája a csicseriborsóból készült orzo, melyet nemrégiben vezetett be a piacra a tengerentúlon. Az orzo meleg vagy hideg ételek, saláták alapanyagaként egyaránt felhasználható.
A vállalat 2018-ban dobta először piacra gluténmentes, hüvelyesek – csicseriborsó, lencse – felhasználásával készült tésztatermékeit. A csicseriborsó alapú tészták között – a tészta formáját tekintve – az orzón kívül kapható még rotini, a casarecce, spagetti és penne is.
„A tésztapiac vezető szereplőjeként tudjuk, hogy a fogyasztók, ha tésztát választanak, keresik a változatos fajtákat és formákat, amelyekkel ételeik egyedivé varázsolhatók” – mondta el Jean-Pierre Comte, a Barilla Americas elnöke. „A csicseriborsó orzo a hagyományos tésztarecepteken túl is számtalan módon felhasználható, és izgatottan várjuk, hogy a rajongóink mi mindent tudnak vele alkotni. A lehetőségek száma végtelen.”
A csicseriborsó orzo 100 grammban 19 gramm növényi fehérjét tartalmaz. A tészta a Kroger és Meijer üzletekben kapható.
Kapcsolódó cikkeink
150 millió dollárból bővíti a Nestlé USA dél-karolinai üzemét
A projekt keretében a vállalat egy újabb gyártósort telepít az…
Tovább olvasom >Új világkonyhamárkákat vezetett be a Nestlé
Új, nemzetközi gasztronómiai márkákat vezetett be a Nestlé az USA-ban…
Tovább olvasom >Megveszi a Wonder a Grubhubot
650 millió dollárért vásárolja meg a Wonder a Grubhubot a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Miért dugulnak be sorra a csomagautomata szolgáltatók? Ez az adat rámutat az okokra
Egyre népszerűbbek a csomagautomaták: idén már a webshopok közel háromnegyede…
Tovább olvasom >30%-kal kevesebb anyaghasználat már megoldás lenne a klímaválságra
A körforgásos gazdaság globális szükségszerűség: túlmutat a földrajzi határokon, és…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >