Bortúrák, sajt- és pezsgőkészítés is lesz az Etyeki Pikniken
A hagyományos borkóstolók mellett a helyi kézművesek termékeivel és azok elkészítésével is megismerkedhetnek a látogatók hétvégén, a tavaszi Etyeki Piknik programján.
Rókusfalvy Pál, a kétnapos rendezvény főszervezője az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában elmondta, hogy a hétvégén nem csak megkóstolni lehet majd a különböző gasztronómiai termékeket, de minden termelő, helyi kézműves meg is mutatja titkait a látogatóknak.
Ki lehet próbálni többek közt a vajköpülést, a sajtkészítés folyamatát, a pincetúrákon a bor feldolgozásának lépéseit lehet megismerni, a Korda Filmpark standjánál profi filmes sminkes csapat készít élethű lőtt sebeket, horzsolásokat, de kerékpártúrát is szerveznek a különböző pincék között.
„A bor, a mi felfogásunk szerint régóta nem alkoholt, hanem a kultúrát, gasztronómiát jelenti” – mondta el a főszervező. Kiemelte: éppen azért, hogy az érdeklődők minél többet megtudjanak a jó minőségű hazai borokról, idén először „össznépi bortanításra” is sor kerül professzionális oktatók vezetésével, akik a 100 fős kóstolón a borkészítés rejtelmeibe avatják be a látogatókat. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Újfent csökkent a tejfogyasztás Németországban
Az adatok szerint a németek tejtermék-fogyasztása 2023-ban újabb rekordmélységbe szállt.…
Tovább olvasom >Intézkedéseket vezet be Jumbo a sajtellátási lánc fenntarthatóbbá tétele érdekében
A holland Jumbo kiskereskedelmi vállalat az Uniekaas Hollanddal és a…
Tovább olvasom >A St. Paul sajtgyártó felvásárolja a holland Koninklijke ERU-t
Tavaly a két vállalat közösen vásárolta meg a Kasi Food…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csökkent a Danone negyedéves bevétele
A Danone francia élelmiszer- és italgyártó bevétele éves szinten 2,5…
Tovább olvasom >BlokkParádé április végéig a Rossmannál
A Rossmann üzletekben és az Online Drogériában történő áprilisi vásárlásaiddal…
Tovább olvasom >Hiába fontos, csak gyorsan le akarjuk tudni a munkahelyi étkezést
A magyarok többsége tisztában van vele, hogy a napközbeni étkezés…
Tovább olvasom >