Borszerdák a Nemzeti Galériában
Szerda esténként idén júliusban is Borszerdákkal várja az érdeklődőket a Budavári Palota panorámaterasza a Magyar Nemzeti Galériában (MNG), ahol most Modigliani és Picasso kiállítása is megtekinthető.
Nyáron a 20. századi művészet történetének két kiemelkedő művésze, Amedeo Modigliani és Pablo Picasso kiállítása egyszerre látható az MNG-ben. Az idei Borszerdák borszakértőit, Mácsai Ilonát és Lukács Szabolcsot is Modigliani és Picasso művei ihlették meg az estek borválogatásának összeállításakor – közölte az MTI-vel a Nemzeti Galéria.
Az látogatók július 6-án és 20-án a Modigliani-kiállítást, július 13-án és 27-én a Picasso-kiállítást tekinthetik meg a hosszított nyitvatartás során; a tárlatok mellett borkóstolóval, koncerttel, előadással és tárlatvezetésekkel várják a közönséget.
Az első, július 6-i Borszerda-est borszakértőjét, Lukács Szabolcsot Modigliani művei ihlették meg borválogatásának összeállításakor: a panorámateraszokon toszkán vörösbort és provence-i rozét kínálnak.
A tárlatvezetések elsősorban az állandó kiállítások mesterműveire összpontosítanak, az első alkalommal a 20. századi magyar festészet klasszikusaival és a Szépművészeti Múzeum remekműveivel ismerkedhetnek meg az érdeklődők.
Az est különlegessége Amedeo Modigliani napokban nyílt kiállítása, amely a művész első magyarországi bemutatója. A kiállítás aktokon, portrékon és szobrokon keresztül mutatja be Modigliani életművének főbb korszakait és stílusfordulatait, valamint a kortársakhoz fűződő kapcsolatát. A Borszerda esten a kiállítás kurátora, Kovács Anna Zsófia Modigliani – Mítosz és valóság címmel tart előadást. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >Kreativitás és művészeti szaktudás, mint az üzleti siker alapja?
Releváns kérdés, hogy azok, akik művészeti és kulturális területen mozognak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Szendvicshozzávalókból tankolunk fel leginkább
Pékáru, felvágott, sonka, szalámi és valamilyen kence – ezeket az…
Tovább olvasom >Elindult az Eisberg egészségtudatos táplálkozásra ösztönző kampánya
Naponta legalább öt adag zöldséget vagy gyümölcsöt kellene fogyasztanunk az…
Tovább olvasom >BH AgrárTrend Index: stabilizálódtak a magyar élelmiszer-gazdaság kilátásai
Stabilizálódott a magyar élelmiszer-gazdaság szereplőinek korábbinál kedvezőbb helyzetértékelése 2024 első…
Tovább olvasom >