Borssó Bistro

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 02. 05. 08:00

Alapvetően minden adott ahhoz, hogy a Borssó Bistro sikeres hely legyen a főváros V. kerületében. A tulajdonos korábban Az Év Kávézója címet nyerte el másik üzletével, a konyhafőnök az egyik „legtöbbre hivatott” Budapesten dolgozó külföldi séf keze alatt pallérozódott egy közeli, bevallottan Michelin-csillagra törő étteremben, az üzletvezető pedig egy jól menő Andrássy úti vendéglátóhely létrehozásában szerzett elévülhetetlen érdemeket.
Pontosan tudják a feladatot: jót kell adni, megfizethető áron. Az étterem nem csak nevében bistro, akár egy kávéra, pohár borra, de ebédre, vacsorára is be lehet térni ezekre a helyekre. A konyha is gall és magyar hagyományokra épül, de nem fúziós változatban. Az étlap összeállítására a kreativitás jellemző, csábítóan hangzik például a korianderes sütőtökkrémleves gesztenyemousse-szal töltött fánkkal. De ha a barokkosan cizellált elnevezésből valaki arra gondolna, hogy az árszínvonal „belvárosi”, megnyugtatjuk: ahhoz képest, hogy a kínálatban a libamáj és a királyrák is megtalálható, az árak kifejezetten barátságosnak mondhatók.

Budapest V., Királyi Pál u. 14.
Konyhafőnök: Ferencz Gábor

Kapcsolódó cikkeink