Bordalfesztivál és Bormustra
A jó borban öröm, barátság és dal van – e jelszóval szerveződött a XXVI. Európai Bordalfesztivál és XI. Villányi Prémium Bormustra szeptember 23–25 között.
Idén 29 éve, hogy összegyűlnek szeptember utolsó hétvégéjén Európa legjobb bordal-énekesei, hogy a nemes nedűt dicsérő dallamoktól legyen hangos Pécs és a Villányi borvidék. A világjárvány után, idén újra külföldi férfikarok is színesítették a programot.
A háromnapos fesztivál első napján a Villányi Borvidék fogadta a fellépőket, szombaton nagyszabású gálakoncerten a pécsi közönség hallhatta a résztvevő együtteseket, amelynek helyszíne a Kodály Központ volt. A rendezvényen a Villányi borvidék prémium márkája, a Villányi Franc mellett a könnyed, gyümölcsös közösségi bisztróbor, a Villányi REDy is bemutatkozott.
A zárónap délelőttjén a Villány-Siklósi Borút településein adtak koncerteket a résztvevők, majd délután a pécsi Széchenyi téren a Bor és Dal Ünnepén szüreti felvonulással és a „Népek bordalai és táncai” rendezvénnyel zárták a programsorozatot. //
Kapcsolódó cikkeink
Franc&Franc 2024: A fenntarthatóság útján
Kilencedik alkalommal kerül megrendezésre a Villányi borvidék legmeghatározóbb szakmai- és…
Tovább olvasom >Őszi bormustrát rendeznek a szegedi Dóm téren
Több mint száz bortermelő várja szerdától a helybélieket és a…
Tovább olvasom >Nyolcadik alkalommal szervez a cabernet franc fajtára fókuszáló szakmai tanácskozást és közönségkóstolót a Villányi borvidék
A Villányi borvidék összefogásának jeleként született meg 2015-ben az első…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >