Bonfini Kert Étterem

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 05. 05. 08:00

Vannak olyan üzletek Budapesten, amelyek elhelyezkedése egyértelműen magában hordja a siker lehetőségét. A Bonfini Kert is ilyen, a Budai Vár északi kapuja melletti területnek olyan adottságai vannak, és olyan környezetet biztosít, hogy nehezen „verhető”. Ám a tulajdonosok semmit sem bíznak a véletlenre, a konyha élére az egyik legnépszerűbb fővárosi újhullámos vendéglő sokat próbált séfjét állították. Az épület melletti hatalmas terasz megfejti a névben szereplő Kert szó értelmét. De miért Bonfini? Nos, Hunyadi Mátyás híres talján krónikaírója utalás arra, hogy itt bizony az olasz gasztronómia remekei kínálják magukat az étlapon, „nagyon modern” konyhavezetéssel. A – stílusosan szólva – reneszánszát élő olasz konyha talán a legáltalánosabban elfogadott gasztronómiai irányzat, és Bonfiniék mindent megtesznek, hogy hitelesen, magas minőségben képviseljék. Persze egy ilyen helyen sok a külföldi turista, de nem lehet mellőzni egy szűkített magyar menüsort sem! Ráadásul valamennyi tésztaféleség a ház konyháján készül, és frissen kerül a főzőüst zubogó vizébe. A borválaszték főképp magyar fajtákra épül, de természetesen az olasz típusok is szerepelnek az itallapon.
A Bonfini kialakítása mellőz minden reneszánsz cicomát, inkább a „minimál dizájnra” hajaz, ugyanakkor a terem hátsó falán látható falfestés és a névadó mester képe idézi a XVI. századot.

Budapest I., Lovas út 41.
Konyhafőnök: Riskov Vlad
Tervező: Zobor László

Kapcsolódó cikkeink