Böllérverseny Napkoron

Szerző: trademagazin Dátum: 2010. 01. 05. 00:02

Újra a fogópálinka, a disznótoros és a sztárvendégek lesznek a főszereplők Napkoron, méghozzá 2010. évindító rendezvényén, a IX. Nemzetközi Böllérversenyen, január 9-én.

Első ízben közel egy évtizede rendezték meg a napkori böllérversenyt, ami az elmúlt évek alatt mind nagyobb eseménnyé vált, mára az Észak-Alföldi Régió egyik legjelentősebb rendezvényeként tartják számon. A Nyíregyháza közelében található Napkor községben évente mintegy 40 csapat száll versenybe, mintegy 40 ezer látogató érdeklődésétől övezve. Az igazi vidéki hangulatot árasztó fesztiválnak a háztartási gépeket gyártó Indesit Company Magyarország Kft. évek óta támogatója, ám 2009-ben, sőt 2010-ben már főtámogatóként és versenyzőként is megjelenik.
A rendezvényen gasztronómiai szaktekintélyekből álló bíráló bizottság minősíti a toroskáposztát, hurkát-kolbászt, fogópálinkát, forralt bort, valamint a házi feldolgozás témakörben a csapatmunkát, a böllérmunkát és a hús füstölésre, hűtésre való előkészítését. A fesztivál záróakkordjaként kihirdetik: ki kapja a legjobb hurka, a legjobb toroskáposzta, a legjobb kolbász, a legnépszerűbb csapat, a böllérek legjobbja, a legjobb fogópálinka és a legjobb forralt bor díjat – írja a tozsdeforum.hu.Kapcsolódó cikkeink