Boldog csirkéket akar a Colruyt Belgiumban
A belga Colruyt Csoport 17 hazai csirketenyésztővel közvetlen együttműködésben hoz létre egy teljesen új, vertikálisan integrált húscsirke termelési és ellátási láncot.
„Júniusban kezdtük el bevezetni a magasabb szintű jóléti kritériumoknak megfelelő csirketermékeket, és most egy újabb lépést téve előre, teljesen új, „boldog” csirke ellátási láncot építünk” – mondta el Saskia De Block, a Colruyt Csoport mezőgazdaságért felelős munkatársa.
Az úgynevezett „boldog csirkék” magasabb szintű állatjóléti előírásoknak megfelelő módon élnek, például hagyják őket lassabban növekedni, 40%-kal nagyobb mozgásteret kapnak az ólban, láthatnak napfényt és a gazda ülőrudakba is invesztál. Mind a 17 tenyésztő a NestBorn módszert alkalmazva neveli az állományt, ami azt jelenti, hogy a madarak az ólban rakják le tojásaikat és a csibék is ott kelnek ki.
A „boldog” csirkehús a Colruytnál és OKaynál kerül a polcokra.
A Colruyt tavaly vállalta, hogy 2026-ra a friss standard csirkehús-választékát magasabb szintű jóléti előírásoknak felelteti meg. A 17 tenyésztővel való közvetlen együttműködés összhangban áll továbbá a Colruyt Csoport azon törekvésével is, hogy szorosabb együttműködést építsen ki a belga gazdákkal.
A lépés nem előzmények nélkül való, hiszen a Colruyt Csoport már invesztált a burgonya, szója és biozöldségek esetében is saját ellátási láncok kialakításába.
Kapcsolódó cikkeink
A zöldátálláshoz egyes nyersanyagokból bizonyos mértékig fedezhető a szükséglet Magyarországon
Magyarországon találhatók olyan nyersanyagok, amelyekből a zöldátálláshoz bizonyos mértékig fedezhető…
Tovább olvasom >Mintegy 2500 munkahelyet épít le a Barry Callebaut világszerte
A svájci csokoládégyártó Barry Callebaut elbocsátásokba kezd világszerte, minek eredményeként…
Tovább olvasom >A digitalizáció hozzájárul az élelmiszeripar versenyképesség növekedéséhez
A technológiai fejlődés és az informatikai eszközök térnyerése forradalmasíthatja az…
Tovább olvasom >További cikkeink
NGM: családok életét jelentős mértékben befolyásolják élelmiszer és az egészségügyi ráfordítások és az üzemanyagárak
A felmérések szerint a lakosság legjelentősebb kiadásait az élelmiszer és…
Tovább olvasom >A SZÉP-kártya negyedéves eredményei igazolják a vállalkozók javaslatát
A Nemzetgazdasági Minisztérium április 22-én kiadott közleménye szerint 2024 első negyedévét tekintve…
Tovább olvasom >Jól halad a Tesco a fenntarthatósági projekttel
A Tesco elkötelezett a fenntartható működés iránt, és ambiciózus célokat…
Tovább olvasom >