Boldog csirkéket akar a Colruyt Belgiumban

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2022. 10. 24. 09:09

A belga Colruyt Csoport 17 hazai csirketenyésztővel közvetlen együttműködésben hoz létre egy teljesen új, vertikálisan integrált húscsirke termelési és ellátási láncot.

„Júniusban kezdtük el bevezetni a magasabb szintű jóléti kritériumoknak megfelelő csirketermékeket, és most egy újabb lépést téve előre, teljesen új, „boldog” csirke ellátási láncot építünk” – mondta el Saskia De Block, a Colruyt Csoport mezőgazdaságért felelős munkatársa.

Az úgynevezett „boldog csirkék” magasabb szintű állatjóléti előírásoknak megfelelő módon élnek, például hagyják őket lassabban növekedni, 40%-kal nagyobb mozgásteret kapnak az ólban, láthatnak napfényt és a gazda ülőrudakba is invesztál. Mind a 17 tenyésztő a NestBorn módszert alkalmazva neveli az állományt, ami azt jelenti, hogy a madarak az ólban rakják le tojásaikat és a csibék is ott kelnek ki.

A „boldog” csirkehús a Colruytnál és OKaynál kerül a polcokra.

A Colruyt tavaly vállalta, hogy 2026-ra a friss standard csirkehús-választékát magasabb szintű jóléti előírásoknak felelteti meg. A 17 tenyésztővel való közvetlen együttműködés összhangban áll továbbá a Colruyt Csoport azon törekvésével is, hogy szorosabb együttműködést építsen ki a belga gazdákkal.

A lépés nem előzmények nélkül való, hiszen a Colruyt Csoport már invesztált a burgonya, szója és biozöldségek esetében is saját ellátási láncok kialakításába.

Retail Detail

Kapcsolódó cikkeink