Bódis László: mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé
Olyan mindennapi apró figyelmességekkel tudunk lépéseket tenni a fenntarthatóság felé, minthogy nem dobjuk ki a megvásárolt élelmiszer 40 százalékát, lekapcsoljuk a villanyt, ha kijövünk egy helyiségből, vagy nem fűtünk épületeket, ha nem vagyunk ott – mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) innovációért felelős helyettes államtitkára csütörtökön, Vácon.

(Fotó: Pixabay)
Bódis László a Jövőmentő misszió program megnyitóján, a váci Piarista Kilátó Központban emlékeztetett, hogy a huszadik század első felét a fizika nagy felfedezéseinek korszakaként szokták emlegetni, az emberek elkezdték megérteni, hogy nem az atom a legkisebb alkotóeleme a világnak. Hozzátette, hogy a huszadik század második fele a DNS-ről szólt, amikor sikerült feltérképezni az ember DNS-rendszerét és ezzel felgyorsítani a gyógyítás folyamatát. „Ha feltesszük azt a kérdést, hogy miről szólhat a huszonegyedik század első fele, akkor a fenntarthatóság az biztosan a középpontban lesz” – fogalmazott a helyettes államtitkár, aki szerint a fenntarthatóság kulturálisan és társadalmi szinten is fontos. „Csak azt a Föld bolygót tudjuk átadni a következő generációnak, ami nekünk is a rendelkezésünkre áll” – fűzte hozzá a helyettes államtitkár.
MTI
Kapcsolódó cikkeink
Kevesebb kávét ittak tavaly a németek
A Német Kávészövetség (Deutscher Kaffeeverband) friss adatai szerint 2024-ben Németországban…
Tovább olvasom >Csökkenti a borcsomagolás mennyiségét az Aldi az Egyesült Királyságban
Az Aldi brit leányvállalata 2024 végéig megszünteti a saját márkás,…
Tovább olvasom >Fenntarthatósági kérdésekre kell válaszolnia a magyar cégeknek
Már csak pár hónapja van a magyar cégeknek arra, hogy…
Tovább olvasom >További cikkeink
Országos Kereskedelmi Szövetség: az árrés nem profit!
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) nemzetközi élelmiszer-kereskedő tagvállalatai az elmúlt…
Tovább olvasom >Orbán Viktor a Kossuth Rádióban: a kereskedők 10 százaléknál többet nem rakhatnak rá a beszerzési árra
Március közepétől a kormány 10 százalékban maximalizálja az árrést 30…
Tovább olvasom >GKI Elemzés: Miért drágulnak folyamatosan az élelmiszerek?
Az elmúlt időszakban kiemelt figyelmet kapott az alapvető élelmiszerek –…
Tovább olvasom >