Bocuse d'Or: Sportpszichológussal is készül a magyar csapat
A korábbiakhoz hasonlóan sportpszichológus segítségével is készül a magyar csapat a Bocuse d'Or januári világdöntőjére – mondta el a Bocuse d'Or Akadémia elnöke az M1 aktuális csatornán.
Hamvas Zoltán kifejtette: augusztus végén kezdődött az öt hónapos felkészülési időszak. Ez – mint kiemelte – óriási erőt emészt fel, hatalmas koncentrációt igényel. Ezért a kikapcsolódásra is odafigyelnek: többek között koncertekre mennek.
Az akadémia elnöke azt is elmondta, hogy a támogatásoknak, szponzoroknak köszönhetően sikerült egy olyan versenyboxot felépíteni, amelyben a lyoni versenyhez hasonló körülmények között, ugyanolyan gépekkel és eszközökkel tudnak felkészülni.
Hamvas Zoltán kiemelte: a Bocuse d'Or a világ legrangosabb szakácsversenye, ahol a „csúcsgasztronómia” méri össze tudását. A 2017. január 24-25-i, világdöntőbe huszonnégy ország jutott be. A magyarokat Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány képviseli. A versenyzőknek 5 óra 35 percük lesz arra, hogy elkészítsék a menüt, amelynek többek között tengergyümölcseit és vegán zöldséget is tartalmaznia kell. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Szent György-hegyi bornapok: apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a természeti környezetben fejleszteni
Apró lépésekkel, tájazonos módon érdemes a tájba illő fejlesztéseket végrehajtani,…
Tovább olvasom >A Bocuse d’Or főtámogatója
A támogatási megállapodás megújításának köszönhetően 2027-ig biztosan a METRO a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >