Bocuse d'Or: Sportpszichológussal is készül a magyar csapat
A korábbiakhoz hasonlóan sportpszichológus segítségével is készül a magyar csapat a Bocuse d'Or januári világdöntőjére – mondta el a Bocuse d'Or Akadémia elnöke az M1 aktuális csatornán.
Hamvas Zoltán kifejtette: augusztus végén kezdődött az öt hónapos felkészülési időszak. Ez – mint kiemelte – óriási erőt emészt fel, hatalmas koncentrációt igényel. Ezért a kikapcsolódásra is odafigyelnek: többek között koncertekre mennek.
Az akadémia elnöke azt is elmondta, hogy a támogatásoknak, szponzoroknak köszönhetően sikerült egy olyan versenyboxot felépíteni, amelyben a lyoni versenyhez hasonló körülmények között, ugyanolyan gépekkel és eszközökkel tudnak felkészülni.
Hamvas Zoltán kiemelte: a Bocuse d'Or a világ legrangosabb szakácsversenye, ahol a „csúcsgasztronómia” méri össze tudását. A 2017. január 24-25-i, világdöntőbe huszonnégy ország jutott be. A magyarokat Széll Tamás séf, Szabó Kevin commis, Vomberg Frigyes coach és Szulló Szabina csapatkapitány képviseli. A versenyzőknek 5 óra 35 percük lesz arra, hogy elkészítsék a menüt, amelynek többek között tengergyümölcseit és vegán zöldséget is tartalmaznia kell. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >Bemutatkozott a magyar méz és a mangalica Oszakában
Tovább kell erősíteni az olyan prémium mezőgazdasági termékek jelenlétét a…
Tovább olvasom >További cikkeink
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak
Két éve alakult meg hazánk első, iparágakon és régiókon átívelő…
Tovább olvasom >Két napig Korea a Margit-szigetre költözik: indul az ingyenes KoreaON 2025 kulturális fesztivál!
A budapesti nyár idén is elhozza a KoreaON kulturális fesztivált,…
Tovább olvasom >Sokszínű magyar bor
Elindult a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa „Magyar Bor. Sokszínű, mint Te!” borpromóciós…
Tovább olvasom >