Bocuse d’Or nyertes szakács ételei a repülőgépen

Szerző: trademagazin Dátum: 2013. 09. 23. 10:44

Thibaut Ruggerinek, a 2013-as Bocuse d’Or verseny nyertesének ételkreációi is szerepelnek október elsejétől hat hónapon át az Air France légitársaság business osztályának étlapján, a hosszú távú járatokon.
A fiatal sztárséf első alkalommal szeptember 20-án, pénteken mutatta be öt különleges fogását a harmadik Gasztronómiai Fesztiválon, melyet a párizsi Charles de Gaulle repülőtér M csarnokában rendeztek meg. Az esemény látogatói a legfinomabb ételeket kóstolhatták: konfitált kacsacomb zöldbabbal és mandulával, garnélarák naranccsal és burgonyával, zsenge kacsa gesztenyével és ribizlivel, tőkehal édes répával és szűretlen borral, illetve guineai szárnyas amerikai dió lével és csiperkével is szerepelt a menün.

nu

Thibaut Ruggeri munkáját a 2000-ben a világ legjobb sommelier-jének választott OlivierPoussier segítette, aki a fogásokhoz tökéletesen illő borokkal készült a rendezvényre, mint például: Saint-EstèpheChâteau Le Crock 2008 CruBourgeois; Vallée de la Loire MenetouSalon Les Bornés 2011 Domaine Henry Pellé; Vallée du RhôneVinsobres Les Cornuds 2010 Perrin et fils; BourgogneMaconLugny 2011 Domaine Joseph Drouhin; Médoc ChâteauHautCondissas 2006.

Október elsejétől az Air France Párizsból induló hosszú távú járatainak business osztályán is elérhető lesz a francia szakács egyik különleges ételkreációja. A légitársaság döntését, miszerint ThibautRuggerit választották ki erre a feladatra, sokan vakmerőségnek tartják, mert a fiatal szakács még csak 33 éves. Ruggeri konyhaművészetében figyel az alapanyagok szezonalitására, emellett pedig fontos szerepet szán a modernitásnak és az esztétikának is, így tökéletes megtestesítője a fiatal, tehetséges szakácsgenerációnak.

A törzsutasok kedvéért havonta kétszer változni fog a választék. A jelenleg a párizsi Lenôtre-nél vezető szakácsként tevékenykedő ThibautRuggeri korábban dolgozott már együtt Michael Guérard-dal a Prés D’Eugénie-nél, Georges Blanc-kal a Splendidnél, Michel Kayserrel az Alexandre-nél és Jean-Claude Vrinat, illetve Alain Solivérès munkatársaként is a párizsi Taillevent-ben. Díjait elmondása szerint szakmai elkötelezettségének és szorgalmának köszönheti. Az Air France számára kreált ötféle fogás különböző tálalásban egyesíti a letisztultságot és az egyediséget, és illusztrálja Ruggeri konyhai mottóját, miszerint „a kevesebb néha több”.

Az Air France légitársaságra korábban is jellemző volt, hogy különösen nagy hangsúlyt fektet a minőségi gasztronómiára. 2011. december elseje óta rendszeresen bíznak meg sztárséfeket azzal, hogy álmodják meg a business osztály menüjének egyik fogását – Joël Robuchon, Guy Martin és Michel Roth az elsők között voltak, akik a francia gasztronómia nagyköveteiként ételkreációikkal színesítették a választékot. Az ő helyüket veszi át 2013. október elsejétől Thibau tRuggeri.

nu2

Kapcsolódó cikkeink