Bocuse d’Or: a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében.
A kóstoló zsűri tagjainak sorsolását hétfőn tartották meg Lyonban, a versenyzők számára az alapanyagok beszerzésére lehetőséget adó „piacozás” előtt – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Mint emlékeztetnek, a Bocuse d’Or elmúlt éveiben mindig volt egy meglepetés alapanyag, amelyet a csapatok csak a piacon tudtak meg. Ezúttal azonban ezt a szabályt nem tartották fenn, ahogyan a magyar csapat séfje, Pohner Ádámot fogalmazott: „idén a chartreuse volt a meglepetés”.
A 24 döntős csapatnak ugyanis ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.
A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtol majd a döntőben.
Kedden tizenkét ország versenyez, a magyarok kezdenek másodikként, ezen a napon főz az esélyesek közül az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Ennyit kosztál egy vacsora a vidéki dupla Michelin-csillagos étteremben
Magyarországon jelenleg két olyan étterem található, amely a világ egyik…
Tovább olvasom >A World Culinary Awards idén is díjazta a legjobb éttermeket
A gasztronómiai világ legjobbjait ünneplő World Culinary Awards idén is…
Tovább olvasom >Bezár Balatonalmádi népszerű vegán étterme
Szeptember 29-én utoljára nyitja meg kapuit Balatonalmádiban a Veganeeta Home,…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az se baj, ha csak édes – A nap képe
Merthogy a méztől ezt várjuk el, de azért vannak, akiknek…
Tovább olvasom >Dugókiszedés a borból – A nap videója
Nem próbáltuk, de jobbnak tűnik, mint a cérnás módszer!
Tovább olvasom >