Bocuse d’Or: a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében.
A kóstoló zsűri tagjainak sorsolását hétfőn tartották meg Lyonban, a versenyzők számára az alapanyagok beszerzésére lehetőséget adó „piacozás” előtt – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Mint emlékeztetnek, a Bocuse d’Or elmúlt éveiben mindig volt egy meglepetés alapanyag, amelyet a csapatok csak a piacon tudtak meg. Ezúttal azonban ezt a szabályt nem tartották fenn, ahogyan a magyar csapat séfje, Pohner Ádámot fogalmazott: „idén a chartreuse volt a meglepetés”.
A 24 döntős csapatnak ugyanis ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.
A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtol majd a döntőben.
Kedden tizenkét ország versenyez, a magyarok kezdenek másodikként, ezen a napon főz az esélyesek közül az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
A Bocuse d’Or főtámogatója
A támogatási megállapodás megújításának köszönhetően 2027-ig biztosan a METRO a…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Csak a mentes
Februárban ismét a METRO Gasztroakadémia adott otthont az idén 6. alkalommal…
Tovább olvasom >Százharmincnál több nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre
Százharminchárom nevezés érkezett az Év pálinkás bonbonja-2024 versenyre – mondta…
Tovább olvasom >