Bocuse d’Or: a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt
Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a magyar csapat elnöke a hústál zsűrizésében vesz részt a Bocuse d’Or nemzetközi szakácsverseny keddi és szerdai lyoni világdöntőjében.
A kóstoló zsűri tagjainak sorsolását hétfőn tartották meg Lyonban, a versenyzők számára az alapanyagok beszerzésére lehetőséget adó „piacozás” előtt – közölte az MTI-vel hétfőn a Magyar Bocuse d’Or Akadémia.
Mint emlékeztetnek, a Bocuse d’Or elmúlt éveiben mindig volt egy meglepetés alapanyag, amelyet a csapatok csak a piacon tudtak meg. Ezúttal azonban ezt a szabályt nem tartották fenn, ahogyan a magyar csapat séfje, Pohner Ádámot fogalmazott: „idén a chartreuse volt a meglepetés”.
A 24 döntős csapatnak ugyanis ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a chartreuse, amelyet különböző kagylófélékkel kell majd elkészíteni.
A magyar csapat, azaz Pohner Ádám, Hamvas Zoltán, Csillag Richárd (commis), valamint Segal Viktor (coach) az első, keddi nap reggelén rajtol majd a döntőben.
Kedden tizenkét ország versenyez, a magyarok kezdenek másodikként, ezen a napon főz az esélyesek közül az Egyesült Államok, Norvégia és Dánia csapata is. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Gasztronómiai fesztiválok egész évben a Balatonnál
A Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke, Fekete Tamás sajtóközleményében hangsúlyozta, hogy…
Tovább olvasom >Megvan az itthoni vendéglátóipari költés lélektani határa
Többek között ez is kiderül abból a reprezentatív kutatásból, amely…
Tovább olvasom >További cikkeink
Magyar rizs és kékbúzaliszt is szerepel a Biofach kiállítás magyar közösségi standján
Ismét elrajolt Európa legnagyobb bioszakvására, a nürnbergi Biofach. Az esemény…
Tovább olvasom >Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >