BioFach: magyar látogatók a top 10-ben
A magyarok a nemzetközi átlaghoz képest jobban érdeklődnek a biopiac lehetőségei iránt.Legalábbis a nürnbergi BioFach szakvásár látogatói statisztikája szerint. A legutóbbi rendezvényen 530 magyart regisztráltak, és ezzel benne vagyunk a top 10-ben, a 112 ország rangsorában. Többek között erre is felhívta a figyelmet Petra Trommer, a BioFach sajtófőnöke budapesti sajtótájékoztatóján, október végén.
Jövőre Nürnbergbe, február 21–24. között 2600 kiállítót várnak, köztük 30 magyar céget.
Jelenleg a bioélelmiszerek forgalmát egy angol piackutató vállalat 40 milliárd USA-dollárra becsüli, és 2010-re már 60 milliárdot jelez előre – jelentette be Kai Kreuzer, a BioFach szakmai tanácsadója. – A fellendülést a nagy országokban tapasztalható, 15 százaléknál nagyobb növekedési ütem okozza. Nagy-Britanniában 22 százalék az éves növekedés, az USA-ban 21, Németországban 17.
Magyarországon 123 ezer hektáron folyik bioélelmiszer-termelés. Ez a mezőgazdasági művelés alatt álló terület 3 százaléka. Csehországban ez az arány 6, Lengyelországban 1 százalék.
Mennyivel drágább a bioélelmiszer, mint a többi? A nagyobb országokban, ahol sokféle termékből forgalmaznak nagy mennyiségeket, kisebb az árkülönbség. Például Németországban a diszkontok is ráálltak a biovonalra, így ott az árak érzékelhetően csökkennek. A kisebb piacokon viszont jelentősebb eltérések tapasztalhatók.
A budapesti sajtótájékoztatón a biotermékekkel foglalkozó szlovák és osztrák újságírók is részt vettek.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Amikor a művészet életformáló erővé válik – Inspiráció a vezetésben és a mindennapokban az ESSCA rendezvényén
Az ESSCA School of Management budapesti kampusza a ZEMA porcelánékszer-manufaktúrával…
Tovább olvasom >Új elnökséggel és megújult célokkal folytatja a munkát az MLSZKSZ
Tisztújító közgyűléssel és szakmai konferenciával zárta a 2024-es évet a…
Tovább olvasom >A Promóciók napján átadásra kerültek az „Év Promóciója 2025” díjak
Idén 17. alkalommal került megrendezésre, a Trade magazin szervezésében az…
Tovább olvasom >