Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján
2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A negyedik alkalommal megtartott eseménynek a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa ad otthont.
A szakmai versenyekkel, kiállítással, bemutatókkal tarkított rendezvény elsősorban a szakma számára szerveződik, de szabadon látogatható, a szervezők minden, a gasztronómia iránt érdeklődő látogatót szeretettel várnak, hiszen a rengeteg program és kóstoló igazi családi programot ígér. A rendezvényen a Magyar Biokultúra Szövetség is részt vesz, hogy civil és szakmai szereplőktől gyűjtsön aláírásokat petíciójához, melyet azért tett közzé, hogy a bioélelmiszerek minél hamarabb megjelenhessenek a közétkeztetésben. A petíció szövege rámutat, hogy ehhez minden tárgyi feltétel adott Magyarországon, a lépés csak döntés kérdése, és nagyon jelentős, pozitív hatással lenne mintegy 2 millió, közétkeztetésben résztvevő honfitársunk, jelentős részben gyerekek és idősek egészségére.
Ha elég aláírás gyűlt össze, a szövetség benyújtja a petíciót a kormányzat megfelelő fórumaihoz, és kedvező fogadtatás esetén tagjai mindent megtesznek, hogy szakmailag és tevőlegesen is támogassák a folyamat gyakorlati megvalósítását.
Kapcsolódó cikkeink
Mi a bioélelmiszerek realitása a közétkeztetésben?
A Magyar Biokultúra Szövetség a bioélelmiszerek közétkeztetésbe kerüléséért indított aláírásgyűjtése…
Tovább olvasom >A KÖZSZÖV első 25 éve
Megalapításának 25. évfordulóját ünnepli idén a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos…
Tovább olvasom >A kevesebb itt mindig több!
A fogyasztók egyre inkább keresik azokat a termékeket, amelyek nemcsak…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fitch: élénkülő világgazdaság a vámháborús enyhülés nyomán – Kína és az USA húzhatja a növekedést
A vártnál erősebb gazdasági teljesítményre számít 2025-ben a Fitch Ratings:…
Tovább olvasom >A dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökken
A tavalyihoz képest a dinnyeimport mennyisége 51 százalékkal csökkent, ami…
Tovább olvasom >A Magyar Termék védjegy a cégeknek közösséget, a vevőknek megbízható minőséget ad
A kölcsönös előnyökön alapuló szakmai együttműködések képessé teszik a vállalkozásokat…
Tovább olvasom >