Bioélelmiszerek a közétkeztetésben a IV. Magyar Gasztronómia Napján

Szerző: Trademagazin Dátum: 2025. 04. 22. 09:33

2025. április 26-27-én tartják a IV. Magyar Gasztronómia Napját. A negyedik alkalommal megtartott eseménynek a Debreceni Egyetem Szolnok Campusa ad otthont.

A szakmai versenyekkel, kiállítással, bemutatókkal tarkított rendezvény elsősorban a szakma számára szerveződik, de szabadon látogatható, a szervezők minden, a gasztronómia iránt érdeklődő látogatót szeretettel várnak, hiszen a rengeteg program és kóstoló igazi családi programot ígér. A rendezvényen a Magyar Biokultúra Szövetség is részt vesz, hogy civil és szakmai szereplőktől gyűjtsön aláírásokat petíciójához, melyet azért tett közzé, hogy a bioélelmiszerek minél hamarabb megjelenhessenek a közétkeztetésben. A petíció szövege rámutat, hogy ehhez minden tárgyi feltétel adott Magyarországon, a lépés csak döntés kérdése, és nagyon jelentős, pozitív hatással lenne mintegy 2 millió, közétkeztetésben résztvevő honfitársunk, jelentős részben gyerekek és idősek egészségére.

Ha elég aláírás gyűlt össze, a szövetség benyújtja a petíciót a kormányzat megfelelő fórumaihoz, és kedvező fogadtatás esetén tagjai mindent megtesznek, hogy szakmailag és tevőlegesen is támogassák a folyamat gyakorlati megvalósítását.

Kapcsolódó cikkeink