Billa, Walmart… ezeknek a nemzetközi áruházláncoknak örülnének itthon magyarok

Szerző: Trademagazin Dátum: 2023. 01. 27. 13:01

Több más világcéget is szívesen látnának Magyarországon a vásárlók, akik azonban nem csupán élelmiszert vagy ruhát, hanem szépségápolási termékeket is vennének az újonnan létrejövő boltokban – írja a Világgazdaság.

A Walmartot is idevárják a magyar vásárlók

A lap arról ír, hogy a Primark megnyitásáról szóló hír alatt a közösségi médiában több hozzászóló is megírta, melyik világmárkát látná szívesen Magyarországon. Sokan írtak arról, hogy a Kaufland nevű német hipermarketlánc érkezését üdvözölnék, amely ugyanahhoz a Schwarz-csoporthoz tartozik, mint a Magyarországon már régóta jelenlévő Lidl.

Az áruházláncnak több mint 1000 üzlete van Németországban, Csehországban, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Bulgáriában és Horvátországban.

Korábban felmerültek olyan információk, hogy a Tesco kivonulhat Magyarországról, érdekeltségeit pedig a Schwarz-csoport venné át, Kaufland-kompatibilissé átalakítva őket.

Népszerű reakció volt a Facebookon a német élelmiszerlánc, a Billa, amely manapság leginkább az osztrák piacon aktív, de üzemeltet boltokat Csehországban, Szlovákiában és Bulgáriában is.

Magyarországon 2002-ig volt jelen 21 üzlettel, Budapest mellett többek között Sopronban, Békéscsabán, Miskolcon és Debrecenben is, bő 20 évvel ezelőtt azonban a SPAR megvásárolta a hazai láncot.

A Billa Horvátországban is a SPAR-nak adta el üzleteit még 2017-ben, míg Romániából és Olaszországból a Carrefour „segítségével” vonult ki, Lengyelországban a E.Leclerckel állapodott meg.

Több hozzászóló írt a világ egyik legnagyobb kereskedelmi láncának számító Walmartról. A Világgazdaság ezzel kapcsolatban azt közölte, hogy 2015-ben már felmerültek olyan sajtóhírek, amelyek a lánc érkezéséről szóltak a Tesco helyett, ám ez végül nem történt meg.

Más kommentelők a Marks & Spencert is hiányolják Magyarországról, amely 2017-ben zárta be utolsó boltjait idehaza a Westendben és a Duna Plazában. Emellett akadtak olyanok, akik szívesen vásárolnának test- és szépségápolási termékeket egy  itthoni Sephora-üzletben.

Címkék: , ,

Kapcsolódó cikkeink