Halban nagy!
Szűcs Dániel, a BGE KVIK hallgatója nyerte a neves francia Olivier Roellinger szakácsverseny kelet-európai régiós hallgatói kategóriáját. A verseny „témája” a fenntartható fejlődés keretében felhasználható tengeri halak és tenger gyümölcsei voltak. A szervezők célja a fenntarthatóság népszerűsítése, a veszélyeztetett tengeri élőlények, halak és egyéb fajok megőrzése. A megmérettetésen korábban csak francia és spanyol fiatal szakácsok vettek részt, a szervezők első ízben 2016-ban terjesztették ki európai szintűre az elődöntőket – 30 ország részvételével.
A versenyen összesen 4 európai régió versenyzői mérték össze tudásukat, amelyeken ugyanazt az ételt kétféle módon kellett elkészíteni. A professzionális recept szerinti étel – alapanyagul a magyar hallgató a rombuszhalat és a szicíliai garnélát választotta – elkészítésére két és fél óra, míg a „háziasszonyira” fél óra állt rendelkezésre.
Szűcs Dániel felkészülését dr. Sándor Dénes, a BGE KVIK Vendéglátás Intézeti tanszékvezető-helyettese irányította.
Kapcsolódó cikkeink
Szép Bocuse d’Or-szereplés
A Bocuse d’Or szakácsverseny tavalyi, Norvégiában tartott európai selejtezője után…
Tovább olvasom >Korszerű kutatóeszközök a KVIK Vendéglátás Tanszékén
Elektronikus szem, elektronikus orr és többféle szemkamera is helyet kapott…
Tovább olvasom >Fiatal szakácsok versenye
A 2024–25-ös S. Pellegrino Young Chef Academy versenyre 30 év alatti…
Tovább olvasom >További cikkeink
Visszaesett a turizmus konjunktúrája – de még így is a gazdaság egyik legjobban teljesítő szektora
Áprilisban -6 ponton állt a Turizmus Konjunktúra Index (TKI) értéke…
Tovább olvasom >A magyar street food új generációja a Dob utcába költözött – Bemutatkozik a Budapest Bites
A városi street food palettát gazdagító hely prémium grab’n’go élményt…
Tovább olvasom >Ízlelgessük 2025-öt!
Nagyot változott a hazai bárok világa és a koktélfogyasztás kultúrája…
Tovább olvasom >