Bezáratott egy fővárosi pékséget a Nébih

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 08. 14. 11:07

A Magyar Pékszövetségnek az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint a pénteki sajtóhírekben szereplő, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) által – több hiányosság miatt – bezárt pékség nem tagja a szövetségnek.

kenyer

A Nébih az új kenyér ünnepe előtt több pékségben is ellenőrzést tartott az elmúlt napokban: az ellenőrzés eredményeként egy budapesti pékség működését súlyos higiéniai problémák miatt azonnali hatállyal felfüggesztették, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható – közölte a Nébih az MTI-vel pénteken.

A tájékoztatás szerint többek között kosz, pókháló, rendetlenség fogadta hétfőn az ellenőröket a budapesti pékségben, az üzembe a dolgozókon kívül két macskának is szabad bejárása volt. Az udvaron és a pékségben boltoktól visszagyűjtött esetenként már penészes péksüteményeket és kenyeret tároltak.

Az üzemben nyomon követési rendszert nem működtettek. A pékség raktárában házi készítésű kolbászokat, kisütött zsírt és fagyasztott húsokat is tároltak. Több fűszerkészítmény lejárt minőség megőrzési idejű volt és jelöletlen zsákokban 500 kilogramm zsemlemorzsát találtak az ellenőrök.

A higiéniai körülmények miatt azonnali hatállyal felfüggesztették az üzem működését. A helyszínen talált összesen mintegy 1800 kilogramm jelöletlen, illetve nem nyomon követhető terméket, péksüteményeket, száraz kenyeret megsemmisíttették – olvasható a közleményben. (MTI)

Kapcsolódó cikkeink