Bezár a sörgyár a szlovákiai Nagytapolcsányban

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 11. 24. 00:00

Pár hónap múlva véglegesen bezárja kapuit Szlovákiában a nagytapolcsányi (Topol'cany) Topvar sörgyár – közölte a Bumm.sk révkomáromi hírportál nyomán az MTI.

A sörgyár a termelést Nagysárosba (Vel'ky Saris) helyezi át. Azért kellett bezárni az üzemet, mert a szlovák sörpiac évek óta pang. Az utóbbi öt évben 16 százalékkal esett a forgalom a gyárat irányító dél-afrikai SABMiller konszern közlése szerint.
Az üzemet február 28-án zárják be, a Topvar márka termelését pedig áthelyezik, a sörgyár területén csak egy elosztóközpont működik majd a továbbiakban.
A márka tehát nem szűnik meg, de azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan hány munkást bocsát el a Topvar. Valószínűleg mintegy 170 alkalmazottnak mondanak fel, végkielégítéssel távozhatnak és átképzési programokat is biztosít számukra a vállalat egy ügynökségen keresztül.
A Topvar sörgyár egy nagyobb konszern részeként működik a világ egyik legnagyobb sörgyártója, a SABMiller holding felügyelete alatt. A cég a nagysárosi Saris sörgyár tulajdonjogait is birtokolja.
Kapcsolódó cikkeink