Bezár a Schlecker magyar piacot ellátó áruközpontja

Szerző: trademagazin Dátum: 2011. 06. 08. 12:11

Október végéig megszünteti a burgenlandi Wolfauban található regionális áruközpontját a német Sclecker drogériahálózat. Az ok egyszerű: a raktárról főleg a magyar piacot szolgálták ki, hazánkból azonban már kivonult a cég.

A Szombathelytől mintegy 50 kilométerre nyugatra található központ 2002-ben azért épült, hogy a szomszédos keleti országok igényeit onnan lehessen ellátni. A telep létjogosultsága azonban megkérdőjeleződött azzal, hogy a Schlecker tavaly kivonult Magyarországról. A korábban szintén innen ellátott Csehországban a Schlecker felvásárolta az ottani piacvezető Droxit, amellyel egyből egy Prága melletti bázishoz is jutott. Ausztriában pedig ezen felül két raktárral is rendelkezik a cég, az alsó-ausztriai Pöchlarnban és a stíriai Gröbmingben.

A teljesen családi kézben működő Schlecker 11 ezer üzletével a legnagyobb európai drogéria-hálózat. Magyarországon mégsem tudta megvetni a lábát, elsősorban azért, mert hiába hozott létre kemény diszkontokat a régi magyar Azúr-üzletekben, a magyar fogyasztók mégis inkább a Drogerie Markt és a Rossmann üzleteit preferálták – írja a Der Standard nyomán a Világgazdaság Online.


Kapcsolódó cikkeink