Best Art Design díjat nyert a magyar csapat a bemutatott pizzáikkal.
36 nemzet, 700 indulója között, pizza duó kategóriában 7. helyen végzett Kovács Lázár-Damu László, 21. lett Takács Márk-Dömők Zsolt párosa.
A pizza készítésében az olaszok verhetetlenek, ezért is volt rendkívüli vállalás és kihívás az, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indult, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést. A versenyen való indulás fő célkitűzése a megmérettetés mellett a magyar alapanyagok, mint pálpusztai sajt, édes eper paradicsom külföldi népszerűsítése volt.
A Piaggio Pizza Porter Team Hungary-t elismert séfek, tanácsadók, pizza séfek alkották, tagjai: Kovács Lázár (Lázár Chef), Damu László, Dömők Zsolt, Takács Márk és Paduraru Alexandru.
Kovács Lázár és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítették a Green Cheese névre hallgató, húsmentes pizzát, amiben a grillezett zöldségek és a kerti fűszerek kerültek fókuszba. Ennek a kategóriának a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A feltét különlegességét az adta, hogy ökológiai gazdaságból származó, mini zöldségekkel, mikro salátákkal és fűszerekkel készült, és tartalmazott még pirított pisztáciával és dióval ízesített zöld pesztót, az olasz zsűri számára ismeretlen pálpusztai sajtot, magyar sárga paradicsomot, zöldborsó kaviárt és vargánya gombát. Különleges ízesítőként megjelent még a szezámolaj és a pirított szezámmag is.
Dömők Zsolt és Takács Márk párosa által készített pizza az Ázsia Expressz nevet kapta. A pizza ázsiai fűszereket és ízvilágot vonultatott fel. A magyar sárga snack paradicsomra épülő szószban megjelent a curry, a kókusz, a citromnád, a gyömbér, a kaffer lime levél. Feltétként különleges eper paradicsomból készült kaviár, mikro saláták, sajt, olívaolaj, és nem utolsó sorban tintahal és garnélarák került a pizzára.
A világbajnokság is rámutatott arra, hogy számos tényező befolyásolja azt, hogy mitől lesz magas minőségű a pizza, de a titok a gondosan, hagyományos módszerekkel elkészített tésztában, a minőségi alapanyagokban és a magas hőfokú kemencében rejlik, amelyben kb. 1-1,5 perc alatt el tud készülni a pizza… és mint láthatjuk, nem utolsó sorban a kreatív, designos tálaláson, prezentáción is sok múlik…
Kapcsolódó cikkeink
Elindult a Magyar Pizzaválogatott a Pizza Világbajnokságra
Útra kelt Elindult a Kovács Lázár (Lázár Chef) vezette Magyar…
Tovább olvasom >Petőfi kedvenc csuszájával és “szaladgálós rétessel” készül Lázár Chef az Országos Rétesfesztiválra Kiskőrösön
A helyi konyha klasszikus és különleges ízeit és a hagyományos…
Tovább olvasom >A Kincsem Parkban debütál Lázár Chef pizza truckja
A hétvégén ismét kipördülnek a kerekek és indul az év…
Tovább olvasom >További cikkeink
MTÜ: hatvanmillió forintos segítség a Hotel Silvanus helyreállításához
Március elején égett le a térség egyik leglátogatottabb szállodájának, a…
Tovább olvasom >Szakácsolimpia
A négyévente megrendezésre kerülő IKA Culinary Olympics Stuttgartban zajlott le…
Tovább olvasom >Meglepő ízibridek – A nap képe
Szeretjük a csokoládét! Sokunk kedvenc chiliszósza pedig az évekkel ezelőtt…
Tovább olvasom >