Bemutatták a világ első alkoholos szőlőjét
Génmódosító technológiával hoztak létre alkoholos szőlőt a Slosh Education Institute tudósai – írja az agrotrend.hu.
A Grape nevű szakfolyóiratban publikált tanulmányuk szerint a megbolondított variáns teljes érettségi fokán 7-10 százalékos szesztartalommal büszkélkedhet, írja a Store Insider.
Antonio Inebriado, a projekt vezetője a FoodBevnek úgy nyilatkozott, hogy a szőlő turmixok vagy sós ételek összetevőjeként, vagy akár magában, önálló nassolnivaló gyanánt fogyasztva is élvezhető.
A génmódosítás technológiájára a társadalom meghatározott csoportjai továbbra is erős bizalmatlansággal tekintenek, és valószínűleg a támogatók között is akadnak olyanok, akik nem feltétlenül a szeszes gyümölcsöt tartják a módszer legígéretesebb alkalmazási területének.
Akárhogy is van, a pszichoaktív szőlő állítólag már 2023-ban felbukkanhat a kiskereskedelemben, és így a fogyasztók hamarosan már saját közvetlen tapasztalataik alapján is véleményt formálhatnak a kérdésben.(agrotrend.hu)
Kapcsolódó cikkeink
Továbbra is kiállunk a magyar mezőgazdaság GMO-mentessége mellett
Megkezdődtek a tárgyalások az új génkezelési technikák szabályozásáról Brüsszelben. A…
Tovább olvasom >Tilos és milliós bírság járhat a genetikailag módosított díszhalak értékesítéséért
Országszerte több kisállat-kereskedésben is genetikailag módosított (GMO) díszhalak értékesítését igazolta…
Tovább olvasom >Termékinnovációk – egy új világ kapujában
Kemény másfél év van mögöttünk. Nyugalomra vágyunk, kényelemre, biztonságra és…
Tovább olvasom >További cikkeink
VOSZ Barométer – 2024. II. negyedév: kötelező optimizmus vagy valódi növekedés?
Az inflációs érzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben…
Tovább olvasom >Fidelity: Három téma, ami Q3-ban alakítja a befektetéseket
Eljött a járványt követő normalizálódás, amelyet annyira vártunk? A gazdasági…
Tovább olvasom >A nagyvállalatok ellenállnak a gazdasági bizonytalanságnak
Visszafogott várakozások jellemzik a hazai nagyvállalati szektort a következő egy…
Tovább olvasom >