Bemutatkoznak az elnökségi tagok II.
Az ipartestület új elnökségének tagjaitól azt kérdeztük, milyen feladatot látnának el szívesen a grémiumban, illetve mik a személyes célkitűzéseik.
A cikk a Trade magazin 2023/8-9. lapszámában olvasható.
Bergmanné Guttman Gabriella
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Bergmanne-Guttman-Gabr_opt-273x300.jpeg)
Bergmanné
Guttman
Gabriella
A kis Bergmann
Cukrászda
Balatonfüred
Második ciklusomat kezdem az elnökségi csapatban. Az új elnökségi munkának, úgy látom, egy új struktúrája körvonalazódik. Egy nagyon gyorsan változó világban kell világos és egyértelmű válaszokat adni – ezeknek a feladatoknak a végrehajtásában próbálok szerepet vállalni.
Mészáros Gábor
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Meszaros-Gabor-OK_opt-e1693057570354-204x300.jpeg)
Mészáros Gábor
Mészáros Cukrászda
Szombathely
Kezdeményezője és szervezője vagyok a magyar macaron versenynek, ötletgazdája és szervezője voltam egy roadshow jellegű fagylaltverseny meghonosításának. Nem csak hazai cukrászok, hanem külföldiek is helyet kaptak műhelyemben, hogy megismerkedhessenek a tradicionális magyar cukrászati remekekkel.
Támogatója vagyok a mindenfajta oktatásnak, amely a jövő cukrászainak képzéséről szól. Munkatársaim nagy részének lehetősége volt külföldi mobilitási programokon részt venni, ami a Tempus Közalapítvány támogatásával valósult meg. Nyitott és tevékeny résztvevője vagyok minden olyan eseménynek, mely a magyar cukrászat minőségi változását, népszerűsítését szolgálja.
Családomat és engem 96 év kötelez.
Pataki Ádám
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Pataki-Adam-OK_opt-e1693057615251-200x300.jpeg)
Pataki Ádám
Pataki Cukrászda
Érd
Az elnökségi munka meghatározó iránya, hogy még jobban közelebb hozzuk a vásárlókat a cukrászathoz. Azt látom, hogy amíg a vendéglátás konyhai, borászati része élénk érdeklődést vált ki az emberekből, a cukrászati ágazat kevesebb figyelmet kap. Ugyanakkor szívesen fogyasztanak édességet. Azt, hogy van egy szakmai szervezet, amely a cukrászok munkáját összefogja, és szakmai útmutatást, hagyományőrzést és képviselet lát el – ezt kevesen tudják. Nos, a lanyha érdeklődést szeretném felélénkíteni. Ezt a digitalizáció segítségével tervezem megvalósítani, amihez természetesen kell a tagság aktív részvétele is. Létre kell hozni egy adatbázist, amely kiajánl egy adott helyen található cukrászdát, és részletesen bemutatja azt, de ilyen lehet az önálló YouTube-csatornánk továbbfejlesztése is.
Fontosnak tartom a társadalmi elismertségünk növelését is.
Pécsváradi Aliz
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Pecsvaradi-Aliz-OK_opt-251x300.jpeg)
Pécsváradi Aliz
megbízott
projektmenedzser
MCI
Meglepetés volt már a jelölésem is, még nagyobb meglepetéssel éltem meg, hogy beválasztottak az elnökségbe. Remélem, hogy megválasztásommal igazolni tudom azt, hogy nem csak a cukrászok képviselhetik az ipartestület értékeit.
Majd 10 éve dolgozom az ipartestületnél, így alapos rálátásom van a mindenkori problémákra éppúgy, mint a szervezet elfogadott célkitűzéseire. A munkám nagy részét bizonyára a rendezvények körüli teendők teszik majd ki, ebben már jártasságot szereztem.
A „Legyen trend cukrászdába járni!” szlogenünk értelmében szeretném a munkámat végezni. Ez friss marketingstratégiát feltételez, nyilván mások is segítik majd munkámat.
Szabadidőmben sziklákat mászok meg, mindig új csúcsokat jelölve ki; ipartestületi munkámban sem lesz másképp!
Selmeczi László
![](https://trademagazin.cdn.webgarden.io/wp-content/uploads/2023/08/Selmeczi-Laszlo-OK_opt-277x300.jpeg)
Selmeczi László
társelnök, ügyvezető
MCI
Elmondható, hogy nagykorúvá váltam az Ipartestületnél eltöltött idő alatt, hiszen a 18. évet kezdtem meg idén ügyvezetőként. A szervezeti változások pedig úgy hozták, hogy 2015 óta társelnöke is vagyok az Ipartestületnek. Elsőrendű feladatom továbbra is a szervezet napi működésének biztosítása, szerződések kezelése, számlák rendezése, hivatalos eljárások. Jogi és gazdasági környezet folyamatos monitorozása, az elnökség és a tagság tájékoztatása. Ügyfélkapcsolat-menedzsment a szponzorokkal és partnerekkel, tárgyalások folytatása, szerződések kötése, kapcsolattartás a társszervezetekkel, javaslatok megfogalmazása, pályázatok elszámolása és sok más. Emellett természetesen minden programunk, projektünk szervezésében és lebonyolításában is aktívan részt veszek.
A jövőre nézve célként azt tudnám megfogalmazni, hogy még tovább erősítsük az Ipartestület elismertségét és presztízsét mind a társszervezetek, mind az állami irányítás tekintetében, valamint, hogy a közös erővel létrehozott tanműhelyünket a lehető legoptimálisabban tudjuk üzemeltetni.//
Kapcsolódó cikkeink
Statisztikák tükrében
Helyzetkép a cukrászdákból – Nehéz szemeszter elé nézhetünk címmel tartott…
Tovább olvasom >Vas vármegyei cukrászdzsembori
Szeptember végén verőfényes napsütés és vendégszerető házigazdák fogadták a háromnapos…
Tovább olvasom >Az év bejglijei
A Magyar Cukrász Ipartestület az idén ötödik alkalommal hirdette meg…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és természetvédelem egy nagyberuházásban
Az idén tavasszal nyíló Le Primore Hotel & Spa nemcsak…
Tovább olvasom >Valentin-napi gasztronómiai kaland Gianni Annonival a Candy szervezésében
Egy igazán különleges desszertkészítő élményre invitálta a gasztronómia szerelmeseit a…
Tovább olvasom >Ki vagy, ha mogyorót ennél? – A nap videója
Akár a Snickers őse is lehetne az ázsiai mogyorós édesség,…
Tovább olvasom >