Bemutatjuk a Pampers legkisebb pelenkáját: Elindult a Pampers koraszülött osztályokat támogató országos programja

Szerző: Trademagazin Dátum: 2018. 05. 17. 10:26

A Pampers 3 évnyi és több mint tízezer órányi kutatás után a PIC (Perinatális Intenzív Centrum) osztályok ápolónőivel együttműködve kifejlesztette Pampers Preemie Protection Pelenkát, amely a legkisebb, akár 800 gramm alatti testsúlyú koraszülött kisbabák számára nyújt biztonságos és kényelmes védelmet. A speciális koraszülött pelenkák idén tavasztól egy hosszú távú és országos adományozási program keretében minden koraszülött osztállyal rendelkező kórházba eljuthatnak, jelentős terhet véve le a szülőkről és a kórházi osztályokról.

A koraszülések aránya hazánkban 8-9%, ez évente nagyjából 8000-9000 koraszülött babát jelent. Közülük sokan koraszülött intenzív osztályon (Perinatális Intenzív Centrum: PIC) kezdik meg az életüket. Dacára a koraszülés területén elért óriási fejlődéseknek, hazánkban van még tennivaló a megelőzés, a kórházi ellátás és az utógondozás területén egyaránt. Ezért is kiemelt jelentőségű a Pampers most induló, hosszú távú jótékonysági kezdeményezése, melyben a hazai kórházak koraszülött osztályait különleges, koraszülött kisbabáknak kifejlesztett pelenkáival kívánja ellátni térítésmentesen.

Egy nagyon éretlen koraszülött kisbaba kényelmes és biztonságos pelenkacseréjéhez legalább két ápolóra, négy gondoskodó kézre és akár 5-10 percre is szükség lehet. A szerető érintés minden csecsemő számára fontos, a koraszülött kisbabák számára azonban – egészségük és fejlődésük szempontjából – elengedhetetlen.

„A Pampers fő célja a babák egészséges fejlődésének maximális támogatása. A Perinatális Intenzív Centrumokkal együttműködve a Pampers kutatói évekkel ezelőtt rájöttek, hogy a 800 grammnál kisebb súllyal született babák számára nincs megfelelő méretű pelenka a piacon, így azonnal eldöntöttük, hogy kifejlesztünk egy egyedi terméket a legkisebb babák számára. – mondta Balogh-Simon Zsófia, a P&G babaápolási kategóriájának menedzsere. – Mi voltunk az első globális pelenkagyártó vállalat, amely kifejezetten koraszülöttek számára is gyártott pelenkát. Az új Pampers Preemie Protection pelenkákat úgy terveztük, hogy méretükből adódóan a lehetőségek szerint a legkevésbé zavarják a koraszülött kisbabák alvását, fejlődését és orvosi ellátását. Koraszülött pelenkáink kiskereskedelmi forgalomban nem is elérhetők. Az a célunk, hogy a kórházi koraszülött osztályoknak adományozott termékekkel kifejezetten az érintett kisbabákat és szülőket támogassuk.”

A Semmelweis Egyetem II.sz. Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika hazánk legnagyobb szülészeti intézete, itt évente több mint 3800 újszülött jön a világra. Perinatális Intenzív Centruma (ApróTalp Falva) az ország egyik – hagyományaiban és eredményeiben – vezető koraszülött-újszülött intenzív ellátást biztosító osztálya, amelyben évente akár 500 koraszülött ellátása történik, akik közül több mint 100-an még 1500 grammnál is kisebb születési súlyúak. A gondos orvosi ellátásnak és ápolásnak köszönhetően már a 400 grammnál kisebb koraszülötteknek is esélyük van arra, hogy egészségesen hazakerülhessenek.

„Az extrém éretlen koraszülöttek nagy változékonyságot mutató testméretei és azok akár néhány napon belüli megváltozása magában hordozzák a speciális ápolási kellékek alkalmazásának a szükségességét is. – mondta
Dr. Kocsis István egyetemi docens, a PIC osztályvezető főorvosa. – A kereskedelmi forgalomban kapható ápolási kellékek azonban sokszor méretük miatt nem felelnek meg jól az igénynek, kialakításuk sok esetben nem elégíti ki az elvárásokat. Kifejezetten örömteli, hogy a P&G felvállalta azt a feladatot, hogy a megszokott minőséget megtartva, kis méretű, a legkisebb koraszülöttek igényeihez adaptált pelenkák kialakításával segíti az ápolásukat, és ingyenesen biztosítja azt a koraszülött ellátásban részt vevő intenzív osztályoknak.”

Kapcsolódó cikkeink