Hogy egy robot szolgálja ki a bár vendégeit vagy egy elegáns üzleti esemény résztvevőit, még nem szokványos, ám a robotizálás (vagy legalábbis a témával kapcsolatos próbálkozások) már trendnek számítanak a 20-as évek vendéglátásában.
Egy észt exvendéglátós, Alan Adojaan, saját tapasztalataira építve alapította meg a Yanu Robotics céget, 1.0-ás mixere megmutatta az érdeklődőknek, hogy a robotizált kiszolgálás nemcsak pontos, hanem különleges, izgalmas és gyors is tud lenni.
A Siemens segítségével a közelmúltban továbbfejlesztett Yanu robot könnyen szállítható, telepítése pedig egyszerű, más hasonló rendszerekhez képest töredék idő alatt elvégezhető. Kommunikál a vendégekkel, a felhőalapú technológiáknak köszönhetően a karbantartásra vonatkozó információk távolról is elérhetők. Akár 100 italt készít el egy óra alatt, és 1200 pohár megtöltésére képes. Egyetlen utántöltéssel 1000-1500 koktélhoz elegendő készletet képes eltárolni, és ha elakadna valamiben, még azelőtt beavatkozhatnak a felügyeletét ellátó platformon keresztül, hogy a kiszolgálás megszakadna. A robotnál kártyás és mobilos fizetés is lehetséges. //
Kapcsolódó cikkeink
Ételmaradékból is készülhet meleg víz
A HERU pirolízis technológiát alkalmazó hibrid hőszivattyúként, égetés nélkül képes…
Tovább olvasom >Robotizált eperfarm
A Csehországi Brno melletti Ráječek-farmon az eper termesztését és betakarítását…
Tovább olvasom >Már a házhoz rendelt csomagokat is AI segítségével készíthetik össze Magyarországon
A raktárakban a válogatási, komissiózási feladatok több mint 90 százalékát…
Tovább olvasom >További cikkeink
Ízvarázslás
A Nendo dizájnstúdió olyan poharat készített Japán legrégebbi sörmárkája, a…
Tovább olvasom >Sör felsőfokon
A BGE Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Kar magyar sörkultúráról szóló…
Tovább olvasom >Hóna alatt konyhapultjával… – A nap videója
Íme egy profi eszköz főzni tudók kempingezéséhez: a ComplEAT a…
Tovább olvasom >