Barilla: 100%-ban fenntartható gabonából készülő kekszet  dob piacra

Szerző: Tisza Andrea Dátum: 2019. 05. 15. 15:49

Az olasz Barilla Mulino Bianco márka alatt elérhető Buongrano termékcsalád részeként egy sor olyan kekszet dobott piacra április folyamán, amelyek mind 100%-ban fenntartható gabonából készültek. A termékek a cég legnagyobb, Mantova közelében található kekszgyárában készülnek.

A fenntartható mezőgazdasági termelésből származó alapanyagokból készülő első termék előállításához szükséges lisztet a Barilla 2018-ban szerezte be. A WWF-fel és a bolognai, valamint tusciai egyetemmel közösen felvázolt mezőgazdasági egyezmény, a Carta Del Mulino értelmében idén minél több termék gyártásához szeretne a cég ilyen alapanyagot használni. Az egyezményt eddig 500 gazdaság írta alá, de az elkövetkező 3 évben számuk a tervek szerint eléri az 5000-et.

Az egyezmény 10 irányelvet tartalmaz, így tiltja a méhekre káros rovarirtók használatát, és támogatja a minősített, GMO-mentes vetőmagok alkalmazását. A talaj termőképességét vetésforgóval kívánja biztosítani, és kötelezi a gazdálkodókat arra, hogy a termőterület 3%-án virágot ültessenek a biodiverzitás fennmaradását biztosítandó.

A Barilla ezentúl elkötelezett a termelési hatékonyságának növelése mellett az alacsonyabb vízfogyasztás és üvegházhatású gázok kibocsátása érdekében.

Kapcsolódó cikkeink