Balkáni élelmiszervásárok

Szerző: trademagazin Dátum: 2009. 03. 05. 08:00

A balkáni országok vásárain magyar cégek bemutatkozásának szervezésére specializálódott a szegedi Mac-Line Hungary Kft. Közreműködésével tavaly tíz ország 36 rendezvényén 445 magyar vállalat jelent meg. – Az első félévben Montenegro, Bosznia-Hercegovina, Szerbia, Bulgária és Románia piacai felé orientálódó magyar élelmiszergyártó cégeknek kínálunk lehetőséget, hogy az ottani vásárokon bemutassák áruikat, és vevőket keressenek – tájékoztatja lapunkat Deli Zoltán igazgató. – A kiállításokon való megjelenést valamilyen formában támogatja az ITD Hungary.
Kiemelkedik az első félévi rendezvénynaptárból a bukaresti Indagra Food and Drink, Románia legnagyobb élelmiszer és csomagolástechnikai szakkiállítása, május 20-a és 23-a között. Tavaly a 309 kiállító fele érkezett külföldről, és 22 országot képviselt. A kiállításon való megjelenés támogatásáért pályázni lehet az ITD Hungary kereskedelemfejlesztési programja keretében.
Hasonlóképpen pályázattal lehet pénzhez jutni a montenegrói Budva nemzetközi élelmiszeripari vásáron való megjelenés érdekében. A rendezvény időpontja: március 18–21.
Ugyanilyen formában támogatják a fogyasztási cikkek nemzetközi vásárán, a bulgáriai Plovdivban való részvételt. A hagyományos vásárváros kiemelkedő rendezvénye tizenegy szakvásárnak ad otthont, köztük élelmiszerek és élelmiszeripari gépek bemutatásának, május 12-e és 17-e között.
Deli Zoltán felhívja a figyelmet arra, hogy a nemzeti bemutatkozás keretén belül az ITD Hungary jelentős mértékben támogatja magyar cégek kiállítását a bosznia-hercegovinai Mosztárban március 31-e és április 4-e között tartandó nemzetközi vásáron. A 3,8 millió lakosú ország legnagyobb vásárán tavaly 36 országból több mint 600 vállalat állított ki. De a szerbiai Újvidék nemzetközi mezőgazdasági-élelmiszeripari vásárán is lesz magyar nemzeti bemutatkozás:
– Az élelmiszerágazat legnagyobb délkelet-európai kiállítása iránt hagyományosan nagy az érdeklődés. Tavaly 60 országból több mint 2000 kiállító standjait, 130 ezer négyzetméteres területen 650 ezer látogató tekintette meg. Idén 76. alkalommal rendezik meg az újvidéki vásárt, amely az üzletemberek mellett a nagyközönséget is vonzza.
Bajai Ernő

Kapcsolódó cikkeink