Bajuszt növesztettek a Szentkirályi ásványvizek!

Szerző: trademagazin Dátum: 2016. 11. 08. 11:30

Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka a prosztatarák, pedig rendszeres szűréssel már a korai stádiumban felismerhető és gyógyítható ez a betegség. A Movember hazai kezdeményezéséhez csatlakozva bajuszos Szentkirályi ásványvizes palackok segítségével indított a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája és a Szentkirályi Ásványvíz a férfiegészség védelmére fókuszáló adománygyűjtő kampányt.
futas_a_ferfiegeszsegert_2

A Movember Magyarország Egyesület kezdeményezéséhez csatlakozva, a férfiak egészségmegőrzésének jelentőségére, a prosztatarák veszélyeire hívja fel a figyelmet a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája a Szentkirályi Ásványvíz támogatásával és együttműködésével indított felvilágosító, adománygyűjtő kampányán keresztül. Az akció során minden 0.5 literes Szentkirályi ásványvizes palackra felkerül a mozgalom jelképévé vált bajusz, valamint a mentsmanust.hu oldalon is olvasható (http://www.mentsmanust.hu/szentkiralyi) felhívás. A gyűjtés célja, hogy a Semmelweis Egyetem Antal Géza Alapítványa megvásárolhasson egy körülbelül 10 millió forint értékű, MR-fúziós, UH-vezérelt prosztatabiopsziás készüléket.

„Hazánkban a férfiak daganat miatti elhalálozásának negyedik leggyakoribb oka a prosztatarák. Elsősorban az 50 évnél idősebb férfiakat veszélyezteti ez a betegség, de egyre gyakoribb a fiatalabb, 40-45 éves korosztály körében is. A prosztatarák kialakulásakor még semmilyen tünettel nem jár, ezért is kiemelten fontosak a szűrővizsgálatok, hiszen idejekorán felismerve, a betegség teljes mértékig gyógyítható” – mutat rá Prof. Dr. Nyirády Péter, a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója.

„A Szentkirályi Ásványvíz idén szeptember óta támogatja a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának munkáját, annak érdekében, hogy minél többen kaphassanak szakértő felvilágosítást az egészségmegőrzésről. Magyarország piacvezető ásványvíz-vállalataként felelősségünknek tartjuk, hogy a fogyasztóinkat tájékoztassuk arról, hogyan élhetnek egészséges életet. Ehhez az egészséges folyadékfogyasztás és étkezés, valamint a rendszeres testmozgás mellett fontos megismerni és részt venni a betegségmegelőzést szolgáló szűrővizsgálatokon is” – mondta el Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvizet tulajdonló Central Europe Mineral Water Holding elnöke.

A kampány keretén belül a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának orvosai és nővérei a Szentkirályi Ásványvíz futócsapatával közösen rendezték meg a “Futás a férfiegészségért” futóversenyt november 5-én a Margitszigeten. Az eseményen Prof. Nyirády Péter kiemelte a rendszeres testmozgás jelentőségét a betegségek megelőzésében.

Kapcsolódó cikkeink