Az UPS drónokkal erősít

Szerző: Trademagazin Dátum: 2019. 07. 31. 09:55

A leányvállalat UPS Flight Forward néven lett bejegyezve
Az új cég csomagkézbesítésre használt pilóta nélküli repülőrendszerek fejlesztésére és működtetésére koncentrál majd
A UPS Flight Forward Amerika egyik első engedéllyel rendelkező drón szolgáltatása lehet

A UPS(NYSE:UPS)kérelmet adott be az amerikai Szövetségi Légügyi Hivatalhoz (FAA) kereskedelmi drónjárat engedélyezésére új, UPS Flight Forward nevű leányvállalatának üzemeltetése alatt.

A nemrégiben bejegyzett cég már ez év vége előtt megkaphatja az engedélyt, ezzel pedig a UPS lehet az egyik első olyan vállalat, mely teljeskörű engedéllyel rendelkezik kereskedelmi drónhálózat üzemeltetésére az Egyesült Államokban. Az engedély birtokában a cég a pilóta tényleges látótávján kívül működtethető drónjáratokat indíthat a nap bármely órájában. Az ilyen jellegű járatok erősen szabályozottak az Egyesült Államokban, és csak kivételes esetekben engedélyezik azokat.

“A UPS-nél sokat teszünk azért, hogy a technológia segítségével átformáljuk az üzletmenetünket– mondta el Scott Price a UPS stratégiai vezetője – A UPS drónszállító leányának elindítása, és a folyamatos tevékenységének engedélyeztetése és működtetése történelmi jelentőségű a UPS, de a drón- és logisztikai iparágak számára is.”

A legtöbb, más cégek számára kiadott korlátozott engedéllyel szemben az FAA Part 135-ös engedélye alapján a UPS légiközlekedési és légijármű-üzemeltetői jogi státusszal működhet.

A UPS jelenleg egy próbaengedéllyel rendelkező egészségügyi drónszolgáltatást működtet az USA-ban.Ez év márciusában a UPS elindította az első, az amerikai légügyi felügyelet által jóváhagyott rutinszerű drónkiszállításta WakeMed Raleigh-ban található fő kórházában. A program keretében a vállalat orvosi mintákat kézbesít drónok segítségével a szárazföldi kézbesítés kiegészítésekén. A UPS szándékában áll további kórházakra is kiterjeszteni a programot.

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink