A UPS egészségügyi üzletága négy piacán több mint 20 millió eurót fektet be az európai hőmérséklet-szabályozott flottája bővítésébe

Szerző: Trademagazin Dátum: 2024. 07. 03. 10:27
A UPS Healthcare 20 millió eurós beruházással több mint 200 korszerű, hőmérséklet-szabályozott járművet vásárol, hogy bővítse hűtési lánc képességeit jelentős európai egészségügyi piacain, Olaszországban, Franciaországban, Hollandiában és Magyarországon.

A UPS Healthcare 20 millió eurós beruházással több mint 200 korszerű, hőmérséklet-szabályozott járművet vásárol

A legmodernebb biológiai és speciális gyógyszeripari termékek precíz hűtőlánc-logisztikát igényelnek, hogy ezáltal a betegek számára kritikus termékek időben és megfelelő hőmérsékleten jussanak rendeltetési helyükre. Mivel Európában jelenleg a gyógyszeripari termékek 80%-a hőmérséklet-szabályozott szállítást igényel, a hűtőlánc-szállításra minden eddiginél nagyobb szükség van. A UPS ezért döntött úgy, hogy elkötelezi magát az egészségügyi logisztikába történő újabb beruházás mellett.
Magyarország a UPS szárazföldi hűtőlánc-hálózatának egyik fő csomópontja, és a UPS Healthcare budaörsi központja a vállalat kulcsfontosságú létesítménye a régióban a közép-kelet-európai import és export terén.
Az új járművek a UPS több mint 1100 hűtőgépjárműből álló, jelenleg is a világ legnagyobbjának számító flottáját bővítik és korszerűsítik tovább. Minthogy a hűtőlánc-piac értéke 2030-ra előrejelzések szerint eléri a 23,7 milliárd dollárt, ezek a távolsági és utolsó mérföldes szállításokat egyaránt támogató eszközök elengedhetetlen szerepet játszanak majd az európai egészségügyi ágazat növekvő igényeinek kielégítésében.
A két hőmérsékleti szintet biztosító járművek 2-8 Celsius-fok és 15-25 Celsius-fok közötti tárolásra alkalmasak, így megbízható és biztonságos szállítást garantálnak a nagykereskedők, kórházak és gyógyszertárak számára. Az eszközök helyes nagykereskedelmi gyakorlatnak megfelelő szolgáltatása átfogó beszállítói menedzsmentet és digitális minőségirányítási rendszereket tartalmaz.
A UPS Healthcare egészségügyi hálózata 2023-ban meghaladta az 1,7 millió négyzetmétert, amivel a cég több mint duplájára növelte a raktárterületét 2020-hoz képest. Több akvizíció révén a UPS Healthcare kibővítette a végponttól végpontig tartó hűtőlánc-képességét, lehetővé téve az ügyfelek számára, hogy rugalmasabban érjenek el új piacokat.
„Legyen szó kis csomagokról vagy nagy raklapokról, páneurópai, végponttól végpontig tartó hűtőlánc-hálózatunk a legösszetettebb egészségügyi termékek kezelésére is alkalmas. A hatóanyagok szállításától vagy a kórházakba, laboratóriumokba, gyógyszertárakba és betegekhez történő utolsó mérföldes kiszállításoktól kezdve a leginkább idő- és hőmérséklet-érzékeny ellátási láncok egyszerűsítése érdekében biztosítjuk a legmaximálisabb ellenőrzést, az alkalmazkodóképességet és a valós idejű nyomon követést”
– mondta Felipe Morgulis, a UPS Healthcare európai és latin-amerikai régiójának elnöke.

Kapcsolódó cikkeink