Az újrahasznosítás útjára lép a McDonald’s

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2018. 01. 16. 10:22

A McDonald’s két nagy környezetvédelmi bejelentést is tett az elmúlt hetekben, írja az origo: a cég az év végére kicseréli poharait és tálcáit habszivacs termékekre, valamint 2025-ig mind a 36 ezer éttermében elérhetővé teszik az újrahasznosítást – ez jelenleg csupán az éttermek tizedénél lehetséges.

Valamint a gyorsétterem-lánc 2025-ig csomagolásaihoz már csak megújuló, vagy újrahasznosított forrásból származó alapanyagokat használ majd, vagy amit a környezetvédelmi hatóságok jóváhagytak.

Mint a világ legnagyobb éttermi vállalata, lehetőségünk és felelősségünk is van abban, hogy nagyságunkat jó dolgokra használjuk”– nyilatkozta a Business Insidernek Francesca DeBiase, a McDonald’s ellátási és fenntarthatósági vezetője.

DeBiase szerint az új kötelezettségvállalás legnehezebb rész az, hogy minden helyszínen ki kell alakítani egy újrahasznosítási pontot.

A különböző helyi viszonyok, valamint az infrastruktúra hiánya miatt a globális újrahasznosítás több éves erőfeszítést igényel. „A különböző településekkel való együttműködés az infrastruktúra helyreállítása érdekében lesz az egyik legösszetettebb feladatunk” – tette hozzá DeBiase.
IllusztrációForrás: MTI/Mohai Balázs

Az újrahasznosítási lehetőségek kiépítése a második alkalom, hogy a McDonald’s a környezet és a fenntarthatóság érdekében tesz lépéseket. Nemrég bejelentette, hogy lecseréli poharait és tálcáit habszivacsra – ezzel a vállalat 2020-ig a száz százalékos rost alapú csomagolást fogja bevezetni.

Az utóbbi években a környezetvédelmi csoportok és az ügyfelek aggodalmukat fejezték ki a McDonald’s egyszer használatos csomagolása miatt, amit szinte lehetetlen újrahasznosítani. Hasonló intézkedések már a múltban is történtek, például 1991-ben a korábban műanyagban árult szendvicsek és csirkefalatok csomagolását környezetbarát papírra cserélték. (origo)

Kapcsolódó cikkeink