Az okostányérral megelőzhetjük a téli elhízást
Megelőzhető a téli elhízás az új magyar táplálkozási ajánlással, az okostányérral, amelynek már a „gyermekváltozata” is megjelent – hangsúlyozta Miháldy Kinga dietetikus az M1 aktuális csatorna pénteki műsorában.
Azt mondta, javasolt, hogy az elfogyasztott élelmiszerek fele zöldség és gyümölcs legyen, például sütőtök vagy cékla. Mivel télen kevesebb a napsütéses óra, fontos a D-vitamin bevitele – jegyezte meg.
Közölte: ilyenkor is ugyanannyit kell inni, az igény ugyanis nem változik lényegesen, mindössze kevésbé kívánjuk a folyadékot.
Szintén jelentős a megfelelő mozgás. Sötétben nehezebben veszi rá magát az ember, hogy sportolni induljon, ha azonban magányos tevékenység helyett társaságit választ, növelhető a motiváció – mondta Miháldy Kinga. (MTI)
Kapcsolódó cikkeink
Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Három új menüsorral újít a Michelin-ajánlott szarvasi bisztró
Három új degusztációs menüsorral újult meg a Michelin Guide Bib…
Tovább olvasom >A friss zöldség-gyümölcshöz való hozzáférés megkönnyítéséért kampányol az Innocent Drinks
A neves gyümölcslé-márka, az Innocent Drinks jótékonysági partnereivel és az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Drága csemege lesz idén a meggy – történelmi mélyponton a termés
Sosem látott feszültség előzi meg az idei meggyszezont: a hazai…
Tovább olvasom >Szallas.hu: a Balaton a legnépszerűbb úti cél pünkösdkor
A pünkösdi hosszú hétvége foglalásainak régiós összesítéséből kiderült, hogy a…
Tovább olvasom >Taroltak a soproni egyetemisták a 2025-ös HUNGAROPACK STUDENT csomagolási versenyen
Kimagasló tehetségükről és szakmai felkészültségükről tettek tanúbizonyságot a Soproni Egyetem…
Tovább olvasom >