Az Oatly Amszterdamban ünnepli fenntartható növényi alapú fagylaltjának európai bevezetését
Pop-up üzletet nyitott az Oatly a hollandiai Amszterdamban, ezzel ünnepelve meg lágy fagylaltjának európai piaci bevezetését. A növényi alapú tejtermék-helyettesítő megoldásokat fejlesztő vállalat egyetlen kulcsfontosságú összetevőre, méghozzá a zabra összpontosítva mutatja be új ízválasztékát.
Az Oatly szerint a növényi alapú italok eladásai 20%-kal nőttek Európa-szerte. A Good Food Institute Europe jelentése szerint a növényi alapú élelmiszerek értékesítése 2022-ben 5,7 milliárd euróra (6,28 milliárd USD) emelkedett, és a növényi alapú tejek a kategóriában vezető szerepet töltenek be.
– A Oatly Soft Serve-vel új mércét állítunk fel a növényi alapú fagylaltok szegmensében: olyan finom ízt és krémes textúrát kínálunk, amit egy lágy fagylalttól elvárhatunk, de most egyetlen csepp tehéntej nélkül. A pop-up üzlettel lehetőségünk nyílik arra, hogy a Soft Serve jégkrémet teszteljük és a kipróbálását egy olyan területen ösztönözzük, ahol nagy a gyalogosforgalom és jelentős a szájpropaganda – mondta Christiaan van Doornik, az Oatly Benelux államokért felelős ügyvezetője.
Az Oatly kutatási és innovációs csapata a zabban rejlő „teljes potenciál” felszabadítására törekszik.
– Éveket töltöttünk a recept tökéletesítésével és azzal, hogy biztosítsuk, az íz és az állag tekintetében felülmúlja az elvárásokat – magyarázza van Doornik.
– Mint vállalkozás szenvedélyesen törekszünk arra, hogy az emberek számára a lehető legkönnyebbé tegyük a tejtermékek elhagyását, ezért komoly befektetéseket eszközlünk az innovációba és a termékfejlesztésbe. Ennek eredményeképpen úgy gondoljuk, hogy olyan lágy fagylaltot alkottunk, amellyel igazán könnyű lesz lemondani a tejtermékekről.
Kapcsolódó cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Klasszikus holland márkák eladására készül az Unilever
Az Unilever olyan klasszikus holland márkák eladását fontolgatja, mint az…
Tovább olvasom >Növényi alapú pop-up üzletet nyitott az Impossible Foods Chicagóban
Impossible Quality Meats néven nyitotta meg az Impossible Foods pop-up koncepcióját Chicago Uptown…
Tovább olvasom >További cikkeink
Fenntarthatóság és egészség: a növényi alapú tejtermékek térhódítása Magyarországon
Az elmúlt években a növényi alapú tejtermék-alternatívák nemcsak globálisan, hanem…
Tovább olvasom >Drágul a tej és a tejtermékek: mi áll az árak emelkedése mögött?
A tej és tejtermékek ára az elmúlt hónapokban jelentős növekedést…
Tovább olvasom >Fenntartható csomagolás: fókuszban az újrahasznosítás és a körforgásos gazdaság
A csomagolás az ellátási lánc egyik kulcseleme, ahol a fenntarthatóság…
Tovább olvasom >