Az ízek ára
Sous vide fronton a modern világ gasztronómiájában szinte mindenütt ugyanaz a helyzet: a szakma egy része bálványozza, másik része ilyen vagy olyan okból nem akarja használni. Pedig ez a technika attól függetlenül, hogy nélküle is lehet „csillagosan” főzni, hihetetlen segítséget ad a szakácsoknak az alapanyagok ízeinek megőrzésében. Joggal feltételezhetjük: többen állnának a sous vide technológia alkalmazásának pártján, ha lenne lehetőségük (elsősorban anyagi) a szükséges konyhagép beszerzésére.
Nos, a módszer, ami az évtized végére Adria, Blumenthal, Robuchon és néhány hasonló zseni gasztronómiai kísérletéből világszerte alkalmazott, sztenderd konyhai eljárássá nőtte ki magát, tavaly ősztől a korábbinál szélesebb körben vált elérhetővé. Ugyanis az USA-ban a kisebb méretű sous vide-oló eszközök között megjelent egy, a mindeddig legolcsóbb berendezések árának harmadáért, 450 USD-ért (nagyjából 90 ezer forint) kapható készülék, a 29×36×29 cm-es SousVide Supreme. „Egyszer szuvidolsz, soha többé nem hagyod abba” – reagált a hírre a New York Times egyik szakújságírója, aki otthoni használatra vásárolta meg a gépet. Ennyiért vélhetően nálunk is sokan kipróbálnák, profik és gurmanok egyaránt!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
WC-papír illegalitásban – A nap képe
A japán Matsukiyo WC-papír márka meglehetősen sajátos csomagolású termékeket gyárt…
Tovább olvasom >Tequila expressz – A nap képe
Bárki, aki számára a vonatozás élményét nem a MÁV-vagonok világa…
Tovább olvasom >Food Service hírlevél, március 4, címlaphír!
„Testvérlapunk” cikkének – képünkön látható – címe magyarul: A vendéglátó…
Tovább olvasom >