Az ízek ára
Sous vide fronton a modern világ gasztronómiájában szinte mindenütt ugyanaz a helyzet: a szakma egy része bálványozza, másik része ilyen vagy olyan okból nem akarja használni. Pedig ez a technika attól függetlenül, hogy nélküle is lehet „csillagosan” főzni, hihetetlen segítséget ad a szakácsoknak az alapanyagok ízeinek megőrzésében. Joggal feltételezhetjük: többen állnának a sous vide technológia alkalmazásának pártján, ha lenne lehetőségük (elsősorban anyagi) a szükséges konyhagép beszerzésére.
Nos, a módszer, ami az évtized végére Adria, Blumenthal, Robuchon és néhány hasonló zseni gasztronómiai kísérletéből világszerte alkalmazott, sztenderd konyhai eljárássá nőtte ki magát, tavaly ősztől a korábbinál szélesebb körben vált elérhetővé. Ugyanis az USA-ban a kisebb méretű sous vide-oló eszközök között megjelent egy, a mindeddig legolcsóbb berendezések árának harmadáért, 450 USD-ért (nagyjából 90 ezer forint) kapható készülék, a 29×36×29 cm-es SousVide Supreme. „Egyszer szuvidolsz, soha többé nem hagyod abba” – reagált a hírre a New York Times egyik szakújságírója, aki otthoni használatra vásárolta meg a gépet. Ennyiért vélhetően nálunk is sokan kipróbálnák, profik és gurmanok egyaránt!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Rendhagyó Fórum a CEONET Klub és az Egyensúly Intézet együttműködésében
November 12-én a Zwack Ház Füves Bárjában rendezték meg azt…
Tovább olvasom >Cukorbetegség világnapja: metrómegállókban ellenőrizhetjük a vércukorszintünket
Utazás közben is tehetnek az egészségükért azok, akik november 14-én,…
Tovább olvasom >Szivárványból hajtogatott bagel – A nap videója
Színpompás másfél perces film arról, hogyan készül Brooklyn (és valószínűleg…
Tovább olvasom >