Az íz fontosabb, mint a tápérték?
Az emberek figyelmen kívül hagyják a joghurt tápértékét, ha nem elég finom – derül ki a Journal of Public Policy & Marketing című szakfolyóiratban olvasható kutatásból, amely szerint sokan úgy vélik, hogy az egészséges táplálkozás csekélyebb ízélménnyel jár –írja a mipszi.hu.
Az eredmények alapján mindenképpen tenni kell annak érdekében, hogy az egészséges élelmiszerek vonzóbbak legyenek. A vizsgálat során különböző zsír- és cukortartalmú joghurtokkal kínálták a résztvevőket, akik azonban még a tápértékek ismeretében sem mutattak nagyobb hajlandóságot az egészségesebb fajta választására. Az egyébként is egészségtelenül táplálkozók használták fel a legkevesebb eséllyel az információt a választás során – állapították meg a szakértők. Az egészségesen és az egészségtelenül táplálkozók egyetértettek abban, hogy a döntésben az íz játszik főszerepet, ráadásul ezt nem bírálhatja felül a tápérték.
„A jelenlegi egészséges táplálkozási trendek ellenére rengeteg fogyasztó továbbra is túl sok egészségtelen élelmiszert választ, mégpedig két okból kifolyólag. Az egészségtelen mivoltot a jó ízzel azonosítják, ami a választás fő hajtóereje. Az egészséges ételek ízét, csomagolását és vonzerejét is javítani kellene, hogy ezzel versenyre kelhessenek” – magyarázta Robert Mai és Stefan Hoffman, a német Kiel Egyetem két munkatársa.
A kutatók úgy vélik, azt is hasznos lenne hangsúlyozni, mennyire „menő” az egészséges étrend.
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges táplálkozás, fenntartható termelés
A Kék Fehér Szív egy olyan civil szervezet, amely összegyűjti…
Tovább olvasom >Eladja észak-amerikai joghurt üzletágát a General Mills
A General Mills, Inc. észak-amerikai joghurt üzletágát a francia Lactalis…
Tovább olvasom >A joghurtválasztásnál is szempont a környezetvédelem
Az élelmiszerek kiválasztása és megvásárlása során a fogyasztók számára az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Digitális formában is elérhetővé válik a SZÉP-kártya 2025-től
2025. szeptember 1-jétől jelentős változás lép életbe a SZÉP-kártya felhasználásában:…
Tovább olvasom >A MOL Campus mindkét étterme, a Virtu és a Zazie is Michelin ajánlást kapott
Mindössze egy évvel a megnyitásukat követően a MOL Campus mindkét…
Tovább olvasom >Változások az alkoholreklámozási szabályokban 2024. január 1-től
2024. január 1-jétől jelentős változások lépnek életbe az alkoholreklámozás terén,…
Tovább olvasom >