Az íz fontosabb, mint a tápérték?

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 02. 09. 09:57

Az emberek figyelmen kívül hagyják a joghurt tápértékét, ha nem elég finom – derül ki a Journal of Public Policy & Marketing című szakfolyóiratban olvasható kutatásból, amely szerint sokan úgy vélik, hogy az egészséges táplálkozás csekélyebb ízélménnyel jár –írja a mipszi.hu.

Az iz fontosabb, mint a tapertek

Az eredmények alapján mindenképpen tenni kell annak érdekében, hogy az egészséges élelmiszerek vonzóbbak legyenek. A vizsgálat során különböző zsír- és cukortartalmú joghurtokkal kínálták a résztvevőket, akik azonban még a tápértékek ismeretében sem mutattak nagyobb hajlandóságot az egészségesebb fajta választására. Az egyébként is egészségtelenül táplálkozók használták fel a legkevesebb eséllyel az információt a választás során – állapították meg a szakértők. Az egészségesen és az egészségtelenül táplálkozók egyetértettek abban, hogy a döntésben az íz játszik főszerepet, ráadásul ezt nem bírálhatja felül a tápérték.

„A jelenlegi egészséges táplálkozási trendek ellenére rengeteg fogyasztó továbbra is túl sok egészségtelen élelmiszert választ, mégpedig két okból kifolyólag. Az egészségtelen mivoltot a jó ízzel azonosítják, ami a választás fő hajtóereje. Az egészséges ételek ízét, csomagolását és vonzerejét is javítani kellene, hogy ezzel versenyre kelhessenek” – magyarázta Robert Mai és Stefan Hoffman, a német Kiel Egyetem két munkatársa.

A kutatók úgy vélik, azt is hasznos lenne hangsúlyozni, mennyire „menő” az egészséges étrend.

Kapcsolódó cikkeink