Az íz fontosabb, mint a tápérték?
Az emberek figyelmen kívül hagyják a joghurt tápértékét, ha nem elég finom – derül ki a Journal of Public Policy & Marketing című szakfolyóiratban olvasható kutatásból, amely szerint sokan úgy vélik, hogy az egészséges táplálkozás csekélyebb ízélménnyel jár –írja a mipszi.hu.
Az eredmények alapján mindenképpen tenni kell annak érdekében, hogy az egészséges élelmiszerek vonzóbbak legyenek. A vizsgálat során különböző zsír- és cukortartalmú joghurtokkal kínálták a résztvevőket, akik azonban még a tápértékek ismeretében sem mutattak nagyobb hajlandóságot az egészségesebb fajta választására. Az egyébként is egészségtelenül táplálkozók használták fel a legkevesebb eséllyel az információt a választás során – állapították meg a szakértők. Az egészségesen és az egészségtelenül táplálkozók egyetértettek abban, hogy a döntésben az íz játszik főszerepet, ráadásul ezt nem bírálhatja felül a tápérték.
„A jelenlegi egészséges táplálkozási trendek ellenére rengeteg fogyasztó továbbra is túl sok egészségtelen élelmiszert választ, mégpedig két okból kifolyólag. Az egészségtelen mivoltot a jó ízzel azonosítják, ami a választás fő hajtóereje. Az egészséges ételek ízét, csomagolását és vonzerejét is javítani kellene, hogy ezzel versenyre kelhessenek” – magyarázta Robert Mai és Stefan Hoffman, a német Kiel Egyetem két munkatársa.
A kutatók úgy vélik, azt is hasznos lenne hangsúlyozni, mennyire „menő” az egészséges étrend.
Kapcsolódó cikkeink
Egészséges táplálkozás, fenntartható termelés
A Kék Fehér Szív egy olyan civil szervezet, amely összegyűjti…
Tovább olvasom >Eladja észak-amerikai joghurt üzletágát a General Mills
A General Mills, Inc. észak-amerikai joghurt üzletágát a francia Lactalis…
Tovább olvasom >A joghurtválasztásnál is szempont a környezetvédelem
Az élelmiszerek kiválasztása és megvásárlása során a fogyasztók számára az…
Tovább olvasom >További cikkeink
Az NTAK-ból már látszik: 16%-kal nőtt az utazók száma az őszi szünetben
Kiemelkedő utazási kedvet hozott hazánkban az október 26. és november…
Tovább olvasom >Magyar narancs: málna nem, füge és banán igen
A klímaváltozás miatt a Kárpát-medencében olyan növényfajok tűnhetnek el, amelyek…
Tovább olvasom >Tanuljunk nyelveket – A nap képe
Frenetikus szövegfordítások – a leiterjakab FB oldalán találtuk, és persze…
Tovább olvasom >