Az íz fontosabb, mint a tápérték?
Az emberek figyelmen kívül hagyják a joghurt tápértékét, ha nem elég finom – derül ki a Journal of Public Policy & Marketing című szakfolyóiratban olvasható kutatásból, amely szerint sokan úgy vélik, hogy az egészséges táplálkozás csekélyebb ízélménnyel jár –írja a mipszi.hu.
Az eredmények alapján mindenképpen tenni kell annak érdekében, hogy az egészséges élelmiszerek vonzóbbak legyenek. A vizsgálat során különböző zsír- és cukortartalmú joghurtokkal kínálták a résztvevőket, akik azonban még a tápértékek ismeretében sem mutattak nagyobb hajlandóságot az egészségesebb fajta választására. Az egyébként is egészségtelenül táplálkozók használták fel a legkevesebb eséllyel az információt a választás során – állapították meg a szakértők. Az egészségesen és az egészségtelenül táplálkozók egyetértettek abban, hogy a döntésben az íz játszik főszerepet, ráadásul ezt nem bírálhatja felül a tápérték.
„A jelenlegi egészséges táplálkozási trendek ellenére rengeteg fogyasztó továbbra is túl sok egészségtelen élelmiszert választ, mégpedig két okból kifolyólag. Az egészségtelen mivoltot a jó ízzel azonosítják, ami a választás fő hajtóereje. Az egészséges ételek ízét, csomagolását és vonzerejét is javítani kellene, hogy ezzel versenyre kelhessenek” – magyarázta Robert Mai és Stefan Hoffman, a német Kiel Egyetem két munkatársa.
A kutatók úgy vélik, azt is hasznos lenne hangsúlyozni, mennyire „menő” az egészséges étrend.
Kapcsolódó cikkeink
A friss zöldség-gyümölcshöz való hozzáférés megkönnyítéséért kampányol az Innocent Drinks
A neves gyümölcslé-márka, az Innocent Drinks jótékonysági partnereivel és az…
Tovább olvasom >Az egészséges táplálkozást népszerűsíti a Mercadona
Az egészséges táplálkozás iránti elkötelezettsége jegyében a spanyol Mercadona 2024-ben…
Tovább olvasom >1,2 milliárd dollárból épít új tejipari üzemet New York-ban a Chobani
Az amerikai görögjoghurt-óriás, a Chobani bejelentette, hogy 1,2 milliárd dollárt…
Tovább olvasom >További cikkeink
A Hortobágyi Csárdában lett hungarikum a csárda
Hungarikummá nyilvánították a csárdát és a badacsonyi kéknyelűt a Hungarikum…
Tovább olvasom >Utcai gasztrofesztivál, vacsoraestek és fesztiválos ételrendelés a SopronFesten
A SopronFest Gourmet programjainak keretében, egy héten át városszerte a…
Tovább olvasom >Unicum-sör – reklámkampány és nyereményjáték
Generációk bulifétise volt a kultikus Unicum-sör párosítás, amit még a…
Tovább olvasom >