Az IKEA Prágához hasonlóan nálunk is nyithat miniüzleteket

Szerző: Trademagazin editor Dátum: 2019. 04. 01. 11:05

A sikeres tesztidőszak után akár Magyarországon is megnyithatnak az IKEA mini üzletei. A Pénzcentrum Prágában nézte meg, hogyan is néznek ki ezek a boltok, ahol a bútoráruház a slágertermékeit árulja, illetve a netes rendeléseket is át lehet venni. Korábban a hazai IKEA is megerősítette: terveznek ilyen üzleteket nyitni Magyarországon is.

Nemsokára Magyarországon is nyílhat olyan IKEA-üzlet, amit a Pénzcentrum Prágában fotózott le: a cseh főváros belvárosában ugyanis már teszteli a bútoráruház az új, városközpont-szemléletű megközelítést – ez jelenleg harminc helyen folyik, kiegészítve ezzel a vállalat nagyobb áruházait.

fotó: Pénzcentrumm

Korábban az IKEA bejelentette, hogy elkezdik a szisztéma bevezetését, Csehországban például a mini üzletek mellett már olyan IKEA-pontok is működnek, ahol szakemberek segítenek a vásárlóknak például konyhát tervezni, és egyéb lakberendezési kérdésekben is lehet őket keresni.

Mint a Pénzcentrum már korábban megírta, az új IKEA üzletek nemsokára akár például a budapesti Váci utcában is megnyílhatnak. A vállalat még 2017-ben nyilatkozott úgy a Pénzcentrumnak, hogy már előkészítési fázisban van a projekt, tavaly év végén a pedig az IKEA Magyarország – Csehország – Szlovákia régióért felelős kereskedelmi vezetője is erre utalt:

– Azt látjuk a három országban, hogy az emberek élvezik és kombinálják a különböző módú, így az online és áruházi vásárlást. Épp ezért szeretnénk számukra a lehető legjobb szolgáltatást nyújtani minden egyes csatornánkon. A régióban már meglévő 9 áruházunk fejlesztésébe és új IKEA találkozási pontok nyitásába, új szolgáltatások indításába és a meglévőek erősítésébe, digitális megoldásokba és fenntarthatósági fejlesztésekbe szeretnénk fektetni – mondta Mounia El Hilali, aki arról is beszélt, hogy eddig is folyamatosak voltak a fejlesztések a magyar áruházakban.

A vásárlási élmény növelése érdekében az IKEA többcsatornás értékesítési modelljében mind a fizikai, mind az online térben szeretné a közelséget megteremteni, így bizonyos országokban, mint Magyarországon az IKEA új, fenntartható módon működő áruházat nyit, online szolgáltatásait fejleszti, míg más országokban olyan pop-up megoldással áll elő, ahol az elsődleges cél az inspiráció átadása, a leggyakrabban vásárolt IKEA termékek árusítása vagy az online rendelt termékek átvétele – reagálta korábban a Pénzcentrum megkeresésére az IKEA Magyarország.Tehát, ebből kiindulva a kis üzletekben a slágertermékeket lehet majd kapni, illetve a netes rendeléseket átvenni. (penzcentrum.hu)

Kapcsolódó cikkeink