Az idei nyár legnépszerűbb itala a cider

Szerző: trademagazin Dátum: 2015. 06. 23. 10:14

A fülledt nyári estéken alig várjuk, hogy végre egy belvárosi romkocsmában vagy teraszon lazíthassunk a barátainkkal egy finom italt szürcsölgetve. Azok, akik már unják az eddig megszokott ízeket, de jó társaságban mégis szívesen innának valami finom, hűsítő nyári italt, a Strongbow most új kedvencük lehet. Bár a cider eddig sem volt ismeretlen a hazai piacon, idén bevezetett természetes és friss ízeivel, a fogyasztók igényeire alakított receptúrával most végre tényleg a fiatalok kedvenc nyári itala lett.

Kiknek ajánljuk?

Társaságkedvelő 18-29 év közötti fiataloknak, akik nyitottak az újdonságokra, és a sört helyett valami trendi, gyümölcsös, könnyen iható alternatívára vágynak.

Mikor?

Strongbowtime: délután, a nap végeztével, kora este, mielőtt eltűnnének a nap utolsó sugarai. Egy nehéz nap után, hogy társaságban, a barátaiddal lazíthass, a jó és tartalmas beszélgetésekhez.

Hol?

Bárokban, otthon, grillezés közben, vagy a parton, piknikezve, lehetőleg a szabadban. Szórakozóhelyeken: egy nyitott teraszon, ahol a barátaiddal és hasonló gondolkodású emberekkel töltheted az időd. Gyakran váratlan, spontán programokon, ahol új emberekkel is találkozhatsz.

Hogyan?

Jéghidegen, jégre töltve gömbpohárban ajánlott! Alternatív szervírozásként gyümölccsel díszítve ajánljuk.

Idén nyáron a Strongbow új ötlettel állt elő, és az eddig jól ismert ízeit felturbózta néhány különleges hozzávalóval. „Karibi álom”, “Fizz másképp” és „Spiccer” – ezek a fantázianevek mind speciális cider-koktélrecepteket rejtenek, melyekkel bármikor lehűthetjük magunkat, és felfrissülhetünk a kánikulában.

„A Strongbow Apple Ciders a világ vezető cider márkája, mely 2011 december óta van jelen a magyar piacon. A tavalyi évben úgy döntöttünk, hogy újrapozícionáljuk a márkát a hazai fogyasztók igényeire szabva, így elérhetőbbé téve a Strongbow-t a fiatalabb felnőtt fogyasztók számára is. Ezáltal sokkal frissebb, fiatalabb, lazább, és még szélesebb körben szerethetőbb lett a termék ”– mondta Lőrincz Barbara, a Strongbow márka menedzsere.

A cider

A cider egy hagyományosan almából erjesztett ital, 1,2-8,5 %-os alkoholtartalommal. Általában kifejezetten cider almából készül, ez adja karakteresen fanyar, gyümölcsös ízét. Fogyasztása jéghidegen, illetve jégre töltve ajánlott. Az összetevők között gyakran találunk zöldalmát, de cider készülhet körtéből és barackból is. A variációk számának csak a ciderfőzők fantáziája szab határt, hiszen egyre több izgalmas ízzel találkozhat a fogyasztó, a déligyümölcsös változatoktól kezdve az egzotikus fűszeres kiadású ciderekig.

A cider szülőhazája Anglia középső, déli és nyugati részei, de évszázadok óta főzik és fogyasztják a Bretagne vidékén, Normandiában, Baszkföldön, Galíciában és Asztúriában, valamint a német Rajna-menti területeken. Európán kívül Argentínában és Tasmániában népszerű ital a cider.

 

Címkék: ,

Kapcsolódó cikkeink