Az éves halmennyiség 40%-át az ünnepek alatt fogyasztjuk el
Hazánkban folyamatosan nő a halfogyasztás, azonban a kereskedelmi forgalom mintegy 40 százaléka továbbra is a karácsonyi szezonra esik az Auchan tapasztalatai szerint. A vásárlók évről évre egyre nyitottabbak az újdonságokra, az áruházlánc ezért folyamatosan bővíti kínálatát mind a prémium mind a hagyományos, valamint a konyhakész termékek terén.
Édesvízi és tengeri halakból, tenger gyümölcseiből egyaránt széles kínálattal, valamint több újdonsággal várja a rohamot az Auchan a karácsonyi időszakban. A hagyományos friss halfajták mellett idén például az év hala, a szürkeharcsa, valamint a hazánkban tenyésztett tokhal is kapható az áruházláncnál. A magyarországi fajokból több mint tízfélét kínálnak, sok esetben tisztítva, filézve vagy akár halászlé alapanyagként.
Idén az Auchan nagy hangsúlyt fektet a konyhakész, így a feldolgozott, pácolt és előre fűszerezett termékekre, ezzel is támogatva a vásárlókat abban, hogy otthonukban minél több halat fogyasszanak. A hagyományos karácsonyi halászléhez például mind hűtött, mind mirelit alapanyagot kínálnak több kiszerelésben, a grillpultokon pedig ezek a termékek vásárlás előtt meg is kóstolhatók. A kiemelt ünnepi halfajok friss, előre csomagolt formában is elérhetők az áruházak hűtőpolcain.
Az Auchan tapasztalatai szerint az örök listavezető ponty mellett a lazacot, tonhalat, szürkeharcsát, busát és az afrikai harcsát is többen keresik, ráadásul egyre szívesebben próbálják ki az új fajtákat, ízeket. Ennek megfelelően ebben az évben a prémium választékot is jelentősen bővítették, így olyan halkülönlegességeket találunk az üzletekben, mint az ünnepi haltál, a füstölt és pácolt halkülönlegességek, a grillezett halak, a kaviárok, a tarisznyarák vagy az osztriga.
Az áruházlánc gasztro kiadványában most is helyet kapnak a karácsonyi halételek: Bede Róbert mesterszakács receptjei segítik a karácsonyi készülődést.
Kapcsolódó cikkeink
Átadták az első okos értékesítési pontot, az Auchan GO-t
Hivatalosan is megnyílt az Auchan Magyarország új, innovatív kereskedelmi egysége,…
Tovább olvasom >Néha majd főétkezünk!
A snackelést cikkünk elsősorban a paradigmaváltásra számítók szemszögéből vizsgálja. A…
Tovább olvasom >Húsvéti nagybevásárlás: nőhet a kereslet, a sonka mellett jön a pisztáciás csokinyúl is
A húsvét idén is erős forgalmat hozhat a kiskereskedelemben –…
Tovább olvasom >További cikkeink
A piaci kihívások mellett is növekedni tudott a BioTechUSA-cégcsoport
Közzétette éves jelentését a tisztán hazai tulajdonú BioTechUSA-cégcsoport: a gazdasági…
Tovább olvasom >Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a NOE és a CBA közös húsvéti akcióján
Több mint 13 tonna adomány gyűlt össze a Nagycsaládosok Országos…
Tovább olvasom >Megnövelt kapacitással segíti a húsvéti visszaváltást a MOHU
Az ünnepek közeledtével várhatóan a boltok forgalma növekedni fog, így…
Tovább olvasom >